ISSN 2457 - 3973

Răzvan Cuc (senator PSD Neamţ): PNRR – o iluzie în mâna șmecherilor care vor să “palmeze” banii pentru redresarea României!

PNRR este o iluzie în mâna unor șmecheri care se pregătesc să „palmeze” banii pentru redresarea României – a declarat, joi, fostul ministru al Transporturilor, senatorul PSD Neamţ Răzvan Cuc.
Parlamentarul nemţean a acuzat actualul guvern că a ţinut ascuns atât planul cât şi anexele sale.
“Au ținut departe de ochii lumii atât planul, cât și anexele sale. Au orientat fiecare proiect către buzunarele larg deschise ale celor care îi susțin. Dintr-un plan național, au făcut unul politic. Iar după ce că l-au făcut cu dedicații, l-au făcut și prost! Orice proiect de infrastructură are trei etape mari: studiile de fezabilitate, proiectarea și execuția. În PNRR ar fi trebuit prevăzute proiecte mature, adică proiecte cu studiile de fezabilitate încheiate. Nici vorbă de așa ceva în planul cabinetului Cîțu”, a mai spus Răzvan Cuc.
Senatorul PSD Neamţ s-a declarat nemulţumit de lipsa finanţării pentru proiectele de infrastructură din Moldova.
“În loc să termine linia de metrou de la stația 1 Mai la Otopeni, au inclus în PNRR construcția metroului de la Cluj-Napoca. Licitația pentru linia și cele șase stații de metrou care să ducă la aeroportul Otopeni s-a desfășurat în 2019. S-au înscris mai multe companii pentru acest obiectiv de infrastructură. Nici până azi Ministerul Transporturilor nu a fost capabil să anunțe câștigătorul și să atribuie contractul! O rușine! Moldova este o regiune care este practic abandonată! Oricâte postări pe Facebook ar face ministrul sau circarii din această coaliție toxică de la guvernare, Autostrada Unirii (Târgu Mureș – Iași – Ungheni) nu se va putea face. Proiectul acesteia a fost inclus în PNRR integral, iar încheierea studiilor de fezabilitate va mai dura cel puțin doi ani. Proiectele din PNRR trebuie finalizate integral până la sfârșitul anului 2026. Nu este suficient timp, iar gașca dlui Cîțu știa acest lucru. Dar nu-i pasă”, a mai spus fostul ministru al Transporturilor.
Răzvan Cuc a amintit că Masterplanul pentru transporturi a fost realizat atât de putere cât şi de opoziţie, în timpul guvernării PSD, în urma dezbaterilor purtate în toate comisiile Parlamentului.
“Acum, guvernul a lucrat în secret, a făcut doar ceea ce a crezut de cuviință și veți vedea cum ratăm obiectivele din PNRR unul după altul doar pentru că o coaliție toxică, una care s-a suit cu genunchii pe speranțele românilor, are interese proprii, nu naționale. PNRR nu ar fi trebuit să aibă culoare politică. Ar fi trebuit să fie un plan de redresare al societății românești în ansamblul ei. Suntem în fața unei ambiții politice a unei coaliții absurde. Suntem în fața unui guvern care nu vede în PNRR decât oportunitatea de a dirija bani spre firmele apropiate de partidele care îl compun. Din păcate, suntem în situația gravă de a rata o mare oportunitate pentru dezvoltarea României. Acest lucru se numește trădare”, a mai spus Răzvan Cuc.

Articolul anterior

Primarul Carabelea confirmă: “Viceprimarii Lehăduş şi Irimia sunt pe punctul de a-şi relua atribuţiile!”

Articolul următor

Casă în flăcări la Zăneşti. Trei persoane au suferit atacuri de panică.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *