ISSN 2457 - 3973

Reacție imediată a primarului Chitic la articolul ”Piatra Neamț, oraș turistic-european? Năpădiți de gunoaie și boschetari!”

Conducerea Primăriei Piatra Neamț citește publicația newsallert.ro iar asta ne onorează. Asta cu atât mai mult cu cât problemele semnalate de pietreni, prin intermediul nostru, au parte de soluții din partea administrației locale, ceea ce este cel mai important.

După articolul publicat de noi, duminică, în legătură cu situația jalnică în care arată zonele pe care sunt amplasate pubelele de colectare a deșeurilor menajere, reacția conducerii Primăriei Piatra Neamț a fost surprinzătoare în raport cu lentoarea cu care ne-am obișnuit în sistemul bugetar.Drago Chitic

”Astazi, 15.06.2015 conducerea Primariei Piatra Neamt, impreuna cu reprezentanti ai Serviciului Gospodarie Comunala din cadrul institutiei si reprezentanti ai Politiei Locale Piatra Neamt s-au intalnit cu reprezentantii societatii Brantner SA, firma ce se ocupa de colectarea deseurilor din municipiul Piatra Neamt. In urma discutiilor purtate s-au luat o serie de masuri care vor fi puse in aplicare inca de saptamana aceasta: Colectarea deseurilor in weekend in municipiul Piatra Neamt se va face in ziua de duminica cu program complet. Aceasta decizie a fost luata in urma deselor sesizari venite de la cetateni care semnealeaza aglomerarea pubelelor in ultima zi a saptamanii. Aceasta decizie are caracter experimental; Echipe formate din reprezentanti ai primariei si ai SC Brantner vor face deplasari in teren pentru a identifica punctele de colectare supraaglomerate, a cauzelor si eliminarii acestora; Politia Locala va intensifica patrulele pentru identificarea persoanelor care cauta in pubelele de gunoi si pentru a lua masurile ce se impun pentru eradicarea acestui fenomen; De asemenea, avand in vedere faptul ca multe dintre persoanele care imprastie deseurile o fac pentru a sustrage deseurile reciclabile in scopul valorificarii lor in centrele de reciclare, primaria va solicita Institutiei Prefectului jud. Neamt sprijin prin institutiile deconcentrate din subordine in vedrea verificarii activitatii centrelor de colectare a deseurilor reciclabile”, susține primarul Dragoș Chitic. 

Nu este prima dată când primarul Chitic și viceprimarii Popescu și Teodorescu au o reacție imediată la problemele semnalate de pietreni, ceea ce nu poate decât să îi bucure pe locuitorii municipiului Piatra Neamț.

 

Iată și ce am publicat noi, duminică:

 

Piatra Neamț, oraș turistic-european? Năpădiți de gunoaie și boschetari! (foto-galerie)

 

Piatra Neamț, altădată veritabil oraș turistic, arată jalnic între blocuri, în special sâmbăta și duminica. Dar nici în cursul săptămânii nu se schimbă prea multe. Maldăre de gunoaie scormonite și scoase la lumină de boschetari. Șobolani, câini vagabonzi, nesimțiți care își fac nevoile sau amărășteni drogați de băutură și nu numai. Iar mirosurile grele de deșeuri în putrefacție, urină și fecale întregesc tabloul Perlei Molovei. 7

Dacă te plimbi ”la șosea” ai numai cuvinte de laudă. Oraș curat, frumos, bine întreținut și administrat. Adevărul crud este între blocuri, acolo unde se trăiește cu adevărat, zi și noapte, 365 de zile pe an. Acolo unde nu se inaugurează nimic, acolo unde nu se taie panglici, acolo unde se ajunge – dacă se ajunge – doar în campaniile electorale!

De acord, există și proprietari certați cu bunul simț care aruncă gunoaiele pe lângă tomberoane. Dar asta în special când containerele s-au umplut. Brantner – Servicii Ecologice își face treaba. Dar poate la Cluj-Napoca, unde își are sediul, că până la Piatra-Neamț, drumu-i lung…

2

Cunoaștem răspunsul clasic al celor de la Brantner: ”Nu cer asociațiile de proprietari să crească ritmul de ridicare al gunoaielor”. O fi și asta. Dar dacă ești atent la cum se golesc containerele de gunoi, îți dai seama că e o luptă pierdută. Și oare le mai spală cineva sau rămân așa, zoioase și puturoase? Domnilor, e vară, sunt peste 30 de grade Celsius afară!!!

3

Iar câinii fără stăpân? Șobolanii care colcăie pe lângă pubele? Și bețivii sau drogații care își fac veacul printre blocuri, lângă copiii care se joacă sau bătrânii care stau la aer?

8

6

Acesta este adevărul trist din Perla Moldovei!!! Perla neagră a Moldovei!

1

 

 

Articolul anterior

16 iunie 2013 – ziua când părintele Iustin a urcat la Ceruri. Dor de Sfântul Moldovei!

Articolul următor

Accidente ciudate la pensiunile unor foști șefi din Poliția Neamț!

3 Commentarii

  • Este un lucru bun!Dar sa fie de durata si nu de imagine…

    • De acord! Primarul Chitic si viceprimarii Popescu si Teodorescu au reactionat in mai putin de 24 ore! Asteptam aceeasi reactie de la Brantner!

  • Daca lumea ar duce gunoaiele selectate si nu le-ar arunca gramada ca boschetarii sa le imprastie alta ar fi imaginea. Nici unde in orasele europene atat de laudate lumea nu creaza atata mizerie. E usor sa critici dar sa nu ei atitudine impotriva celor care nu au simt civic. Daca ar fi dupa locatari ,ar trebui permanent sa fie un om care sa curete dupa fiecare care vine la container.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular