ISSN 2457 - 3973

Remus Borza ar urma să fie demis de premierul Dăncilă pentru că a anunțat disponibilizările din sistemul bugetar

Prim-ministrul Viorica Dăncilă ar urma să îl elibereze din funcția de consilier pe probleme economice pe Remus Borza, din cauza declarațiilor acestuia potrivit cărora ar urma disponibilizări masive în sectorul bugetar. Potrivit unor surse citate de presa centrală, premierul Dăncilă ar fi spus că Borza a făcut aceste afirmații în nume propriu motiv pentru care, luni, ar urma să semneze decretul de eliberare din funcție. Decizia Vioricăi Dăncilă vine la presiunea liderilor PSD din teritoriu care spun că declarațiile lui Borza îndepărtează și mai mult electoratul.

Dacă se confirmă știrea, Remuz Borza va fi dat afară după doar o săptămână de la numirea sa pe funcția de consilier onorific pe probleme economice al primului-ministru. La câteva zile de la această numire, Remus Borza a făcut câteva declarații care a pus pe jar sistemul bugetar. Pe de altă parte, afirmațiile lui Borza nu au fost făcute în necunoștință de cauză având în vedere că fondurile salariale sunt insuficiente pentru întreg anul.

Remus Borza, proaspăt înscris în PSD, a declarat că ”sunt prea multe instituții hiper-remunerate iar costurile din sistemul public trebuie reduse”.

”Eu pentru asta m-am alăturat acestui efort al Executivului şi al partidului aflat la guvernare. Tocmai încerc să optimizez: sunt prea multe instituţii hipergonflate, hiper-remunerate, ar trebui şi aici remunerarea să ţină cont de eficienţă şi de competenţă, ar trebui să mai reducem costurile în sectorul public şi să încurajăm mai mult şi să finanţăm investiţiile”, a spus Remus Borza, citat de Ziarul Financiar.

”Trebuie redus numărul de ministere, trebuie redus numărul de instituţii. Este o enormă birocraţie, o enormă cheltuială de bani, bani care trebuie să meargă în autostrăzi şi şcoli. Mediul de afaceri are nevoie de un milion de oameni, în vreme ce, în instituţiile de stat, sunt sute de mii de oameni care stau degeabă pe bani mulţi”, a mai adăugat Borza.

Adevărul spus de Borza l-ar putea costa funcția asta pentru că PSD se teme că va pierde și mai mult din masa de votanți reprezentată și de bugetari, la alegerile prezidențiale.

Pe 27 mai, la o zi după alegerile europarlamentare, deputatul PSD Cătălin Rădulescu – poreclit ”deputatul mitralieră” – a avut un acces de furie împotriva bugetarilor și a declarat că ” medicii ar trebui să dea majorările salariale înapoi și profesorii să plece afară, la cules fructe”.

Pe larg, despre această știre, am scris acum câteva zile aici

sursa foto: cotidianul.ro

Articolul anterior

Statuia lui Caragiale, în mărime naturală, va fi amplasată în Piatra-Neamț

Articolul următor

Primarul Chitic: ”Poate domnul Arsene a stat mai mult pe la București și i-a venit acum dorul de Piatra-Neamț”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.