ISSN 2457 - 3973

Revoltător! I-au dat drumul din nou pe stradă! Trebuie să comită o crimă ca să se ia măsuri?

Bărbatul în vărstă de 39 ani, din Piatra-Neamț, care luni dimineață a fost dus de polițiștii locali la Psihiatrie după ce a vandalizat mai multe clădiri, este din nou liber și umblă pe străzi.

În această după-amiază el a fost văzut umblănd fără noimă prin centrul orașului, probabil încă sub efectul unor sedative. Ce se va.întâmpla când va trece efectul medicamentelor? E ușor de răspuns: iar va deveni violent, iar va distruge bunuri. A mai făcut-o în nenumărate rânduri și de fiecare dată, după ce polițiștii locali l-au dus la secția de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, cineva s-a spălat pe mâini și l-a trimis iar în stradă. Așa s-a întâmplat și astăzi, după ce inițial bărbatul a scris cuvinte obscene împotriva Primăriei Piatra-Neamț pe mai multe clădiri ale unor instituții.

Oare doamnele și/sau domnii de la Psihiatrie care îl lasă liber pe străzi își asumă ei dacă, Doamne ferește, individul rănește un om sau chiar îl omoară? Un copil? O femeie?…

Dacă cei în măsură de la Psihiatrie așteaptă vreun “stimulent” ca să își facă treaba, să spună, ca să facem o chetă de la pietreni, pentru că omul e și bolnav psihic și sărac ca să dea!

Pe de altă parte și Consiliul Județean Neamț, care are în subordine Spitalul Județean, Spitalul de Psihiatrie Roman dar și centrele pentru persoane cu probleme psihice ar trebui să se implice  (fapte, nu vorbe!) pentru a gestiona astfel de situații.

Din nefericire, cazul prezentat mai sus nu este singular la Piatra-Neamț pentru că pe străzi sunt și alți indivizi periculoși, cu grave probleme psihice, care umblă liberi. Și degeaba îi strânge Poliția Locală sau Poliția Națională și îi duce la spital dacă de acolo sunt lăsați liberi în câteva ore.

 

Read Previous

Jandarm din Neamț, mort la doar 43 ani

Read Next

Drumul de la Bisericani, inaugurat cu mare cu tam-tam de președintele CJ Neamț, a început să se crape (video)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *