ISSN 2457 - 3973

S-a înființat Poliția Siguranță Școlară în Neamț! De luni, zeci de polițiști vor fi prezenți în preajma unităților școlare!

Odată cu debutul anului școlar, Poliția Siguranță Școlară își va începe activitatea. Polițiștii de la această structură vor acționa exclusiv pentru un mediu școlar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii și profesorii.

Asigurarea unui mediu școlar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalității, este o prioritatea pentru Poliția Română.

În vederea îndeplinirii acestui obiectiv, a fost aprobată înființarea unei structuri de poliție care să participe activ la consolidarea unui climat optim de siguranță în unitățile de învățământ.

Începând de luni, 14 septembrie 2020, polițiștii de la siguranța școlară își vor începe misiunile pentru protejarea elevilor.

Aceștia vor acționa împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române, precum și cu alte instituții și organizații neguvernamentale, într-un efort conjugat, în scopul creării unui mediu sigur atât pentru elevi, cât și pentru personalul din învățământ și implicit pentru societate.

Polițiștii de la siguranță școlară vor dezvolta parteneriatul poliție-școală-comunitate, în vederea realizării unui proces educațional antiinfracțional și antivictimal.

Începând cu acest an școlar, odată cu crearea acestei structuri specializate, în mediul școlar va exista o prezență mult mai mare și mai activă a polițiștilor.

De asemenea, o mai bună interacțiune cu elevi, cu familiile acestora și cu profesorii, precum și cunoașterea caracteristicilor socio-demografice din zona unităților de învățământ vor ajuta la prevenirea bullying-ului și a faptelor antisociale.

La nivelul județului Neamț, la data de 14 septembrie a.c., la cele 321 unități de învățământ vor acționa 292 de polițiști, 30 de jandarmi și 24 de polițiști locali pentru asigurarea climatului de siguranță atât a elevilor cât și a profesorilor.

Articolul anterior

Salvatori cu suflet mare! De ziua lor, pompierii ISU Neamț au făcut cadouri ghiozdane și rechizite copiilor nevoiași!

Articolul următor

Rareș Bogdan – verdict teribil! A anunțat cine câștigă sigur președinția Consiliului Județean Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *