ISSN 2457 - 3973

Șah la șah! Vicepreședinții CJ Neamț NU au fost aleși! Trădări de ambele părți!

Ședința pentru alegerea vicepreședinților CJ Neamț de astăzi a fost o adevărată partidă de șah terminată, ca primă rundă, cu PAT (egalitate).

Dacă inițial președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, a mutat anunțând că PSD a bătut palma cu PRO România și PMP (vorbind și în numele acestor partide ca nouă majoritate), tocmai din tabăra noii majorități au apărut trădări.

Primul care a transmis un semnal în acest sens, părăsind sala alături de consilierii PNL și USRPLUS, a fost fostul vicepreședinte al CJ Neamț, Laurențiu Amedeo Dulamă (PP-USL). Acesta – probabil nenumțumit că nu este susținut să ocupe iar acesată funcție – a ieșit din sala de plen alături de celalălalt consilier al PP-USL (partid care a candidat în alianță cu PSD).

Chiar și așa, lucrurile păreau tranșate tot în favoarea PSD, având în vedere că cei 3 consilieri ai PRO România au rămas pentru a vota. Așa se păstra o majoritate de 18 în favoarea alianței PSD-ALDE-PMP-PRO România.

La momentul votului s-a mai întâmplat un lucru interesant. Cătălin Chiței (PRO România) a anunțat că nu mai dorește să voteze. Într-un final a acceptat să intre în cabina de vot și, probabil, să anuleze votul (după cum a declarat).

De cealaltă parte, consilierii PRO România Mădălina Ciubotaru și Florin Vornicu au participat la vot. Și, judecând după rezultat, au votat alături de PSD.

Pentru că s-au înregistrat doar 17 voturi valabil exprimate (din cele 35 de mandate în funcție), alegerea vicepreședinților nu a fost validată.

Astfel, Ion Asaftei (ALDE) și Dragoș Chitic (PMP) nu au fost desemnați vicepreședinți deși au primit toate cele 17 voturi valabil exprimate.

Așadar, urmează o nouă partidă la care ambele tabere se vor reașeza.

Dacă în tabăra dreptei, adică la PNL și USRPLUS lucrurile sunt clare, rămâne de văzut ce se va întâmpla la PRO România, acolo unde 2 consilieri au trădat!

În tabăra cealaltă, adică la PMP și PSD-ALDE-PPUSL, există o singură problemă, numită Laurențiu Amedeo Dulamă. Acesta are 2 voturi capitale, fără de care nu pot fi aleși vicepreședinții niciunei tabere. Așadar, Amedeo încearcă să devină (din nou) balamaua fără de care ușile CJ Neamț nu se închid, dar nici nu se deschid.

Articolul anterior

Răsturnare de situație la CJ Neamț. PMP și PRO Romania s-au aliat cu PSD pentru alegerea vicepreședinților!

Articolul următor

Liviu Harbuz: Decizia ca PRO România să voteze alături de PSD a fost luată la centru! Nu am știut nimic!

Un comentariu

  • Caragiale…nu s-a schimbat nimic…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.