ISSN 2457 - 3973

Școlile se deschid total în 65 localități din Neamț! În 17 localități se deschid doar parțial! Iată lista cu fiecare localitate!

CJSU Neamț a stabilit, vineri – 5 februarie 2021, o serie de restricții în mai multe localități din Neamț, din cauza incidenței cazurilor COVID-19 pe ultimele 14 zile.

Restricțiile se referă și la modul de desfășurare a cursurilor școlare dar și la activități comerciale.

Iată mai jos ordinul complet, urmat de incidența COVID-19 din fiecare localitate a județului Neamț.

Incidența sub 1 la mie permite tuturor elevilor să meargă, de luni – 8 februarie, la școală. În acest caz sunt 65 de localități din Neamț!

Unde incidența este între 1 și 3 la mie, vor merge la cursuri doar copiii de grădiniță, din ciclul gimnazial (I – IV), clasele a VIII-a și a XII-a. Aici se încadrează 17 localități din județ.

În scenariul roșu, cu peste 3 la mie, vor funcționa doar grădinițele. Este cazul doar al comunei Moldoveni!

Iată hotărârea CJSU Neamț:

Art. 1. (1) Se interzice organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în comuna Moldoveni (3,46), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.

(2) Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, din comuna Moldoveni (3,46), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.

(3) Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc în comuna Moldoveni (3,46), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.  Este permisă funcționarea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc, din această localitate, care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri, doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

(4) Este permisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, din această localitate, doar pentru persoanele cazate în cadrul unităţilor respective.

(5) Este permisă activitatea operatorilor economici, din această localitate, care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în exteriorul clădirilor (terase care sunt considerate construcţii deschise, conform prevederilor HG nr. 3/2021).

            (6) În situaţia în care operatorii economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se află într-una din situaţiile menţionate în prezentul articol, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective (de tip take away).

Art. 2. (1) Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în municipiul Piatra Neamţ (2,85) şi comunele Alexandru cel Bun (2,62), Bodeşti (2,40), Girov (2,36), Tămăşeni (1,90), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

 (2) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00, în municipiul Piatra Neamţ (2,85) şi comunele Alexandru cel Bun (2,62), Bodeşti (2,40), Girov (2,36), Tămăşeni (1,90), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

(3) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în municipiul Piatra Neamţ (2,85) şi comunele Alexandru cel Bun (2,62), Bodeşti (2,40), Girov (2,36), Tămăşeni (1,90), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Art. 3. (1) Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în localităţile din judeţul Neamţ în care nu au fost dispuse măsuri de suspendare prin prezenta hotărâre sau hotărârile precedente.

(2) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00, în localităţile din judeţul Neamţ în care nu au fost dispuse măsuri de suspendare prin prezenta hotărâre sau hotărârile precedente.

(3) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, în localităţile din judeţul Neamţ în care nu au fost dispuse măsuri de suspendare prin prezenta hotărâre sau hotărârile precedente.

Art. 4. (1) Măsurile prevăzute la art. 1 şi art. 2 intră în vigoare începând cu data de 06 februarie 2021, ora 08.00, pentru o perioadă de 14 zile.

(2) Se menţin măsurile stabilite în precedenta hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, urmând a fi analizate la expirarea perioadei de 14 zile, în funcţie de incidenţa cumulată a cazurilor.

Art. 5. (1) Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ va asigura comunicarea prezentei hotărâri membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi unităţilor administrativ-teritoriale nominalizate.

(2) Autorităţile administraţiei publice locale din judeţul Neamţ vor aduce la cunoştinţă publică prevederile prezentei hotărâri, prin afişarea acesteia pe raza unităţilor administrativ teritoriale.

PREŞEDINTE,

Prefect George LAZĂR

Click pe anexa la HCJSU nr. 10_2021 pentru a vedea situația fiecărei școli din județul Neamț

INCIDENTA 5 FEB 2020

Articolul anterior

S-a decis! Iată cum începe școala în 8 februarie, în fiecare localitate din Neamț!

Articolul următor

Ce le-a făcut Sara ”Șoricel” din Piatra-Neamț, celor 6 vedete de la ”Românii au talent” (video)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.