ISSN 2457 - 3973

Senatorul Eugen Țapu-Nazare: ”Alegerea primarilor în două tururi înseamnă consolidarea democrației”

Partidul Național Liberal rămâne consecvent deciziei de alegere a primarilor în două tururi de scutin, indiferent de poziția exprimată de Partidul Social Democrat, a declarat, joi, Eugen Ţapu-Nazare, viceliderul de grup al PNL din Senat.

Parlamentarul nemţean a subliniat că Guvernul Orban va identifica, în acest sens, toate căile constituționale de punere în aplicare a acestei decizii, după cinci ani în care PSD ”s-a opus constant” revenirii la sistemul de alegeri a primarilor în două tururi.

”Există serioase temeri că PSD va continua să saboteze discutarea acestei teme în plenul Parlamentului, principala sa grijă fiind conservarea rezultatelor în cele peste 1.700 de localități în care are primari. O decizie a cabinetului Orban în acest sens este așteptată și de marea majoritate a cetățenilor României care, la ultimele alegeri, europarlamentare și prezidențiale, s-au pronunțat clar pentru normalitate, o normalitate din care PSD nu poate să facă parte pentru modul cinic în care a guvernat în ultimii ani. Alegerea primarilor în două tururi de scrutin este încă un pas pentru consolidarea democrației. Acest tip de vot conferă o legitimitate crescută primarilor care trebuie să fie aleși cu votul majorității comunităților locale. Cazuri în care un primar a fost ales cu voturile a doar 15% – 20% dintre locuitori nu trebuie să mai existe”, a declarat senatorul PNL Neamţ, Eugen Ţapu-Nazare.

Guvernul îşi va angaja răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, a anunţat, joi, premierul Ludovic Orban.

Articolul anterior

Măsuri urgente cerute de prefectul George Lazăr, în CJSU, pentru apa romașcanilor

Articolul următor

Pesta porcină, la granița județului Neamț! Autoritățile, în alertă maximă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *