ISSN 2457 - 3973

Spital de Urgență la Piatra-Neamț cu 3 secții închise din lipsa medicilor

De ani de zile, Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț se confrună cu o problemă extrem de gravă pe care nimeni nu a dorit/încercat/reușit să o rezolve până acum. Este vorba de secțiile în care lucrează un singur medic specialist și care se închid atunci când acesta pleacă în concediu de odihnă, de boală sau de creștere a copilului.

Sunt 3 secții în această situație la Piatra-Neamț și anume Neurochirurgia, Diabetologia și Hematologia.

Cel puțin în privința Neurochirurgiei, situația este cu atât mai gravă cu cât spitalul de la Piatra-Neamț este unul de URGENȚĂ!

”La secția de diabet, un medic este în concediu de creștere a copilului și a rămas un singur medic. Am organizat concurs și am fost la un pas să avem încă un medic dar s-a răzgândit. Am discutat cu noul preot pe care îl avem aici și a cărui soție este medic diabetolog și l-am convins ca soția lui să vină în Policlinică și să o integrăm ușor și în spital. O situație grea avem și la Hematologie unde avem un doctor foarte bun dar este singur, și vrem să scoatem la concurs încă un post. Mai avem o problemă mult discutată și încercări eșuate cu Neurochirurgia. Încercăm să găsim o soluție să aducem pe cineva la Neurochirugie pentru că suntem spital de urgență și traumatologia este la ea acasă”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, dr. Codruț Munteanu.

Hematologia și Neurochirurgia sunt închise până în august iar la Hematologie s-a reluat activitatea.

Articolul anterior

Un pacient din Spitalul Județean Neamț mănâncă de 11 lei pe zi! Pe hârtie, pentru că se fură și din această mâncare!

Articolul următor

Vii cu o boală, pleci cu 2… Managerul Spitalului Județean Neamț confirmă că unitatea sanitară este ”o bombiță biologică”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *