ISSN 2457 - 3973

Stații moderne de autobuz în Piatra-Neamț cu fonduri europene

Primarul Dragoș Chitic și directorul Agenției de Dezvoltare Regională N-E, domnul Vasile Asandei au semnat astăzi contractul de finanțare a proiectului „Modernizarea stațiilor de așteptare pentru transport public”. Proiectul are valoarea de 4.808.000 euro, contribuția municipalității fiind de 2% și presupune modernizarea a 80 de stații de așteptare pentru transportul public din Municipiul Piatra-Neamț, dotarea lor cu panouri LED/LCD, cu panouri de afișaj informativ conectat la dispozitive montate pe mijloacele de transport în comun, ce pot prezenta timpul de sosire al mijlocului de transport, distanțe sau alte informații utile, echiparea cu panouri fotovoltaice astfel încât să poată fi independente energetic, cu dispozitive de conectare wireless, camere de supraveghere etc.

Acest proiect este complementar cu alte proiecte pentru Piatra-Neamț aflate în evaluare, inclusiv achiziționarea de autobuze electrice, și care contribuie împreună la atingerea obiectivului general de de stimulare a utilizării mijloacelor de transport public în detrimentul mașinilor personale, de reducere a emisiilor de CO2.

„Fondurile europene reprezintă o soluție la îndemâna autorităților locale pentru realizarea de investiții care să dezvolte comunitățile și din acest motiv ne batem pentru fiecare cent nerambursabil care poate fi adus în orașul nostru”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

 

Articolul anterior

Nu mai ține cu șpaga la polițiștii rutieri din Neamț

Articolul următor

Tulburătoarea poveste a fiicei unui preot bolnavă de cancer, care și-a pregătit înmormântarea la Petru-Vodă

2 Commentarii

  • CARE TRANSPORT PUBLIC?

  • Daca vor fi locuri de adunat golaneala si mancat de seminte fara camere de supraveghere nu isi au rostul . Vezi zona Ulmilor unde se aduna vara fel de fel in statii si fac zarva .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *