ISSN 2457 - 3973

Tulburătoarea poveste a fiicei unui preot bolnavă de cancer, care și-a pregătit înmormântarea la Petru-Vodă

Drama familiei unui preot din localitatea Șesuri – județul Bacău a întristat o țară întreagă după ce fiica acestuia, bolnavă de cancer, a decedat la doar 16 ani neîmpliniți.

Teodora Stamate va rămâne însă în inimile tuturor ca fata cu ochii albaștri în care se oglindea raiul. Pe 29 septembrie, Teodora a început călătoria eternă chiar într-acolo.

Înainte cu câteva zile, adolescenta a făcut câteva gesturi cutremurătoare pe care tatăl său le-a povestit tuturor. Și-a împărțit toate lucrurile fraților ei și le-a cerut părinților să fie înmormântată la Mănăstirea Paltin de la Petru-Vodă, din județul Neamț.

Iată ce a scris tatăl Teodorei, preotul Florin Stamate, la trecerea la cele veșnice a fiicei sale:

”Hristos a înviat!
Iubitii nostri prieteni…
Duminica 29 Sept. ora 12, Teodora, fiica noastra iubita a plecat la Domnul. Dupa un sir lung de suferinte s-a dus acolo unde nu este durere nici intristare nici suspin, ci viata fara de sfarsit.
A plecat in ziua in care surioara ei Ilinca implinea exact doua luni.
A plecat dupa ce ne-a pregatit pe fiecare dintre noi pentru acest moment.
Cu doar cateva zile in urma a impartit toate lucrurile ei fiecarui fratior in parte, apoi ne-a spus ca dorinta ei este sa fie inmormantata in cimitirul manastirii de maici Paltin – Petru Voda – Neamț, acolo unde de cativa ani mergea in vacanta si petrecea clipe inaltatoare alaturi de maici.
Ne-a rugat sa o imbracam in costum popular romanesc.
A dat fiecarui frațior cate un sfat; ne-a intarit pe noi parintii multumindu-ne pentru tot ce am facut pentru ea si cerandu-si iertare de la toti.
M-a intrebat cum va putea sa multumeasca vreodata tuturor celor care au ajutat-o si s-au rugat pentru ea…I-am zis ca, facand si ea acelasi lucru pentru toti…
Si asa… impacata cu toti, cu sine si cu Dumnezeu in timpul slujbei sfantului Maslu dupa prima Evangehlie s-a stins in tacere daruindu-ne o ultima lacrima ce-i curgea din ochisor.
Trupul ei a fost asezat in biserica parohiei Sesuri -Magiresti unde in fiecare zi Luni, Marti si Miercuri vom savarsi slujba Sfintei Liturghii la ora 9 si slujba stalpilor la ora 18. Inmormantarea va avea loc JOI 3 Octombrie la manastirea Paltin -Petru Voda -Neamt.
Dumnezeu s-o aseze in locasurile ceresti..

Pr. Florin Stamate – tatal Teodorei

Va multumim voua tuturor celor care ne-ati fost alaturi in aceste grele incercari ale vietii, caci fiecare in parte ati alinat intr-un fel sau altul suferintele grele ale Teodorei.
Cu siguranta nu va uita pe nimeni si veti fi pomeniti de ea in Cer…”. 

În anul 2017, Teodora a fost diagnosticată cu o tumoră malignă osoasă extrem de rară (sarcom Ewing) și de atunci a început o luptă inegală cu boala. Au fost realizate campanii de stângere de fonduri la care au participat oameni simpli, agenți economici dar și Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, de unde a fost dat un sprijin financiar de 50.000 lei.

Din nefericire, Teodora a trecut la cele veșnice.

Dumnezeu să o ierte!

Articolul anterior

Stații moderne de autobuz în Piatra-Neamț cu fonduri europene

Articolul următor

Din trecutul necunoscut al președintelui Klaus Iohannis – Fotografii inedite

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *