NewsAllert :

Primele informații despre pompierii ISU Neamț detașați la misiunile de stingere a incendiilor din Franța

Vestigii arheologice vechi de 7.000 de ani, descoperite în apropiere de Târgu-Neamț

Vineri – 12 august, Folk pe Biciclete la Piatra-Neamţ! Bicicleală şi concert în aer liber cu intrare gratuită!

43 de milioane de lei alocați de Guvernul Nicolae Ciucă pentru municipiul Piatra-Neamț

Incendiu violent la o societate din Dumbrava Roşie! Pompierii au intervenit 5 ore!

Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ): „1,4 miliarde lei daţi de Guvernul PSD pentru fiecare comună şi oraş din Neamţ!”

Zece pompieri nemţeni au plecat într-o misiune în Franţa pentru stingerea incendiilor de pădure

Carambol cu 3 maşini pe podul de la Horia, unde sunt lucrări. O femeie a fost rănită.

Au tâlhărit un bărbat din Piatra-Neamț pe care l-au „ajutat” după ce s-a autoaccidentat

Bărbat în comă după ce i-a căzut un bolovan în cap în Cheile Bicazului (FOTO/VIDEO)

FOTO/VIDEO Accident cu 5 maşini în judeţul Neamţ provocat de un tânăr din Piatra Şoimului

Deputatul Leoreanu, revoltat de situația de la Luțca cere nemțenilor să semneze petiția pentru podul refuzat de CJ Neamț

Propunerile privind noile Legi ale Educaţiei vor fi dezbătute la Piatra-Neamţ cu reprezentanţii ministerului

DSP Neamţ: Incidenţa COVID în judeţ a ajuns la 2,41 la mie! În 18 localităţi a depăşit 3 la mie!

Bătrân de 82 ani, spulberat pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamţ de un şofer de 24 ani

  • 14 august 2022

ISSN 2457 - 3973

Suspiciuni de fraudare a unui concurs de angajare la Căminul de bătrâni din Roznov

Astăzi ar fi trebuit să aibă loc un concurs de angajare la Căminul de bătrâni al orașului Roznov, instituție aflată în subordinea primăriei.

Nimic anormal până aici însă surse foarte bine informate au declarat pentru newsallert.ro, încă de săptămâna trecută, că era deja cunoscut câștigătorul concursului. Am preferat să nu publicăm informația atunci pentru a lăsa lucrurile să decurgă așa cum doreau anumite persoane.

Astăzi oferim această informație sub rezerva că, deocamdată, nu avem nici o confirmare din partea instituțiilor abilitate că acest concurs a fost trucat.

Cert este că pentru postul de îngrijitor scos la concurs s-au înscris 4 candidați. Sursele noastre spun că au apărut mai multe nereguli, mai mult sau mai puțin grave.

De departe, cel mai grav lucru, dacă se confirmă, este faptul că subiectele pentru concurs au ajuns în posesia favoritei astfel încât să își poată face ”servita” sau să aibă timp să ”tocească”. Astfel, jocurile ar fi fost făcute încă dinaintea concursului propriu-zis însă noi așteptăm rezultatele finale pentru a vedea dacă numele primit de noi este același cu al câștigătorului.

O altă situație sesizată este cea cu privire la comisia de concurs. Aceasta este formată din Ana CĂLIMAN – președinte și membrii Adina RACARIU și Maria MUNTEANU. Secretarul comisie de concurs a fost Mădălia CIUBOTARU, fiica primarului Ionel Ciubotaru.

În privința Mădălinei Ciubotaru există informația că a fost suspendată din funcția de asistent social al căminului de bătrâni după verificarea efectuată de corpul de control al Instituției Prefectului Neamț. Ca atare, Mădălina Ciubotaru nu ar fi avut nici o calitate de a participa sau reprezenta căminul de bătrâni, cu atât mai mult în cazul unui concurs.

Dacă este așa, Instituția Prefectului se poate autosesiza în urma acestui articol și poate declanșa un nou control care ar putea atrage CEL PUȚIN anularea concursului.

Evident, tot jocul de la căminul de bătrâni s-a făcut pe mâna directorului Romeo Panaintescu, un fost contestatar vehement al actualului primar Ionel Ciubotaru (tatăl Mădălinei), până a fost numit pe funcție. De atunci s-a așternut liniștea, ”dezvăluirile” au încetat iar armonia a revenit între cei doi. Și în acest caz avem dovezi suficiente al actualului director trecut pe la PRM, PSD, ALDE și acum (cel puțin) susținător al PRO România.

Situația este mult mai complexă și, așa cum spuneam și într-un articol precedent, vom reveni asupra unor aspecte atât de la căminul de bătrâni cât și de la alte instituții din subordinea primăriei.

Nu suntem de acord cu modul în care Instituția Prefectului Neamț a pus presiune pe Primăria Roznov, având în vedere că situația s-a întâmpat în momentul în care Ionel Ciubotaru și-a arătat susținerea pentru Pro România iar Mădălina Ciubotaru a demisionat din PSD și s-a înscris în partidul lui Victor Ponta. Însă controalele efectuate la Roznov se pare că au scos la lumină suficiente nereguli, dar care totuși nu i-au speriat pe cei care ”taie și spânzură” acolo.

Despre ce s-a mai întâmplat la Roznov am mai scris în ultima perioadă (click aici) sau (click aici)

Articolul anterior

Consilierul județean liberal Bogdan Buhușanu: ”PSD majorează prețul apei cu 25%. PSD golește buzunarele nemțenilor!”

Articolul următor

Proiectil din Al Doilea Război Mondial, găsit la Bicazu Ardelean

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.