NewsAllert :

George Lazăr (preşedinte PNL Neamţ): „Aproape 9 milioane lei pentru modernizări şi asfaltări de străzi la Dumbrava Roşie!”

Şoferul care a accidentat mortal un pieton în Neamţ şi apoi a fugit, a fost reţinut de poliţişti

Preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr: „Piatra Neamţ – oraş turistic, nu doar vis, ci un proiect care va deveni realitate!”

Pieton accidentat mortal în Neamţ! Şoferul a fugit dar a fost prins la Suceava!

Primăria Piatra-Neamţ elimină separatoarelor de trafic de pe B-dul 9 Mai – Strada Dimitrie Leonida

Opoziția, boicot la ședința CL Piatra-Neamț! Primarul Carabelea: „Au încercat să falimenteze orașul!”

O mamă şi fiul ei de 3 ani, spulberaţi pe o trecere de pietoni din Neamţ

Accident cu victimă în Piatra-Neamţ

Compania Nord-Arin din Pângăraţi, vizitată de ministrul Mediului şi echipa PNL Neamţ condusă de George Lazăr

O casă din Neamţ a fost distrusă în urma unui incendiu izbucnit de la o lumânare

Campania PSD Neamţ – „De Crăciun, Împreună!” – a ajuns la Pângăraţi

Consilierul judeţean Silviu-Bogdan Ardeleanu (PNL Neamţ): Dacă aţi avut un nod în gât văzând şcoala din Ciugud, fiţi bucuroşi că …”

Deputatul PNL Tudor Polak anunţă o nouă investiţie, de 13 milioane lei, în comuna Ştefan cel Mare – judeţul Neamţ

Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de rujeolă în România! Iată care sunt simptomele bolii.

Suspiciuni de crimă în Neamţ! Un bărbat şi-a ucis vecinul!

  • 10 decembrie 2023

ISSN 2457 - 3973

Taxe şi impozite locale minime în 2016 la Piatra Neamţ!

Taxele şi impozitele locale datorate bugetului local de persoanele fizice şi cele juridice din Piatra Neamţ vor fi în 2016 la nivelul minim stabilit de lege. Anunţul a fost făcut, luni, de primarul Dragoş Chitic, într-o conferinţă de presă în care a fost abordat şi acest subiect.

”La stabilirea proiectului taxelor şi impozitelor locale din 2016 au stat la baza următoarele principii: taxe şi impozite nemajorate, respectarea Codului fiscal şi fonduri la bugetul local la nivelul anului 2015. Având în vederea intrarea în vigoare din ianuarie 2015 a unui nou Cod fiscal care prevede anumite limite minime pentru taxele şi impozitele local, dar şi introducerea unui nou impozit, cel pe terenurile ocupate de construcţii, municipalitatea pietreană a avut în vedere păstrarea acestora la un nivel apropiat de cel minim admis de lege şi păstrarea şi pentru anul 2016 a bonificaţiei de 10 la sută pentru plata până la data de 31 martie a întregului impozit pe teren sau cladiri. De asemenea concesiunile şi închirierile rămân la acelaşi nivel”, a declarat primarul Dragoş Chitic.
Repartizarea locuinţelor ANL a reprezentat a doua temă a conferinţei. Viceprimarul Vasile Popescu a anunţat că anul acesta se va mai face o sesiune de depunere şi actualizare a dosarelor ANL datorită faptului că toate solicitările eligibile de locuinţe au fost onorate.

În total, anul acesta au fost repartizate 244 de unităţi locative, din care 146 de locuinţe ANL în cartierul Speranţa.
City managerul Bogdan Puşcaşu a ţinut să precizeze faptul că selecţia de oferte organizată de Primăria Piatra Neamţ pentru refinanţarea unui credit este realizată tocmai pentru a evita riscul ca municipalitatea să fie executată silit. Este vorba de o refinanţare şi nu de contractarea unui nou împrumut, iar datoria publică va rămâne aceeaşi.
Pregătirile făcute de municipalitate pentru sezonul rece a reprezentat a patra temă a conferinţei de presă. Societăţile care se vor ocupă în acest sezon de deszăpeziri sunt Salubritas pentru aleile pietonale şi pieţele publice şi Publiserv pentru străzi. În acest sens, Publiserv are pregătite cele 11 utilaje, iar Salubritas a suplimentat cu 8 persoane numărul angajaţilor, având pregătite 3 utilaje specifice şi 4 freze manuale. Există asigurat stocul minim de sare, nisip şi clorură de calciu şi sunt semnate contractele de suplimentare a acestui stoc în cazul în care situaţia o va impune. De asemenea, este întocmită o listă suplimentară de utilaje şi forţă de muncă ce pot fi folosite în situaţii extreme.

În ceea ce priveşte asistenţa socială, este deja funcţional adăpostul de noapte din cartierul Speranţa unde pot beneficia de cazare şi hrană 20 de persoane.

În finalul conferinţei, primarul Dragoş Chitic a amintit şi de o nouă lucrare demarată de municipalitate, cea de refacere a faţadelor blocurilor.
”Această investiţie a fost adaugată în Agenda de lucrări pentru anul 2015 în urma numeroaselor solicitări venite de la cetăţeni. Ne dorim ca până la sfârşitul anului să finalizăm refacerea faţadelor a 7 blocuri ce necesită intervenţie urgentă, respectiv blocurile 7, 8, 9, 10 si 11 de pe bulevardul Dacia, blocul turn – Ozana, blocul 10 de pe bulevardul Decebal şi blocul H4 din Piaţa Mihail Kogălniceanu. Costurile lucrărilor vor fi suportate din taxa edilitară încasată de municipalitate şi ne dorim ca anul viitor toate blocurile care necesită asemenea lucrări să fie refăcute”, a declarat primarul Dragos Chitic.

Articolul anterior

UNPR şi-a mărit la 11 numărul de consilieri judeţeni

Articolul următor

DICŢIONAR DE DROGURI

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *