ISSN 2457 - 3973

Trei case și mai multe anexe din Zănești, făcute scrum în urma unui incendiu (foto-galerie)

UPDATE

Noaptea trecută, în jurul orei 01:31, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară în comuna Zănești.

La locul evenimentului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț, cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, fiind solicitată și o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Roman. Forțele profesioniste de intervenție au fost sprijinite și de Servviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Roznov, cu autospeciala de stingere din dotare și de membri ai SVSU Zănești.

Forțele sosite la locul evenimentului au constat că flăcările se manifestau la trei locuințe și mai multe anexe din lemn, care făceau parte din cele două gospodării. S-a intervenit, imediat, pentru localizarea incendiului și limitarea propagării la alte locuințe, aflate în vecinătate.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars:
 Prima gospodărie – acoperișul locuinței și anexele din lemn, fiind salvate parterul și etajul locuinței;
 A doua gospodărie – au ars două locuințe, din care o locuință în totalitate, iar la a doua 4 camere cu bunurile din interior și acoperișul, fiind salvate alte trei camere. Cele două locuințe erau unite prin anexe realizate din lemn.
Suprafața totală a construcțiilor mistuite de flăcări este de aproximativ 500 metri pătrați.
Lupta salvatorilor cu flăcările continuă și în acest moment, după aproximativ 7 ore de intervenție.

Pompierii militari au evacuat din cele două gospodării în flăcări și 4 butelii de aragaz, evitând astfel o eventuală explozie.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,aparat de gătit(aragaz) nesupravegheat.

Știrea inițială

Un incendiu a izbucnit în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 02.00, la o casă din localitatea Zănești și în scurt timp s-a extins și la o gospodărie învecinată.

La fața locului au fost trimise 5 echipaje ale ISU Neamț cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, un autocamion și ambulanța SMURD. La acțiunea de stingere a flăcărilor a venit și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Roznov.

Din primele informații nu există victime însă pagubele sunt uriașe.

Vineri dimineață, la ora 07.00, intervenția nu era finalizată, potrivit ISU Neamț.

Vom reveni!

foto: ISU Neamț

Articolul anterior

O nouă gafă: a încurcat CEx-ul cu sexul! ”Eu credeam că în acest sex…”, a spus Viorica Dăncilă

Articolul următor

Ionel Arsene a ignorat ședința CEx a PSD convocată de Viorica Dăncilă?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.