ISSN 2457 - 3973

Ionel Arsene a ignorat ședința CEx a PSD convocată de Viorica Dăncilă?!

O postare pe pagina de facebook a președintelui CJ Neamț și al PSD Neamț, Ionel Arsene, ridică semne de întrebare cu privire la modul în care acesta a tratat ședința Comitetului Executiv al PSD de joi, de la ora 11.00.

La ora 14.57 a fost încărcată postarea, cu fotografii, în care Ionel Arsene vorbea despre inspecția unui drum național din zona orașului Târgu Neamț. În acel moment, ședința Comitetului Executiv al PSD era începută de 4 ore, ba chiar pe final.

Cum președintele PSD Neamț s-a exprimat în postare ”astăzi am verificat” iar ședința Comitetului Executiv a început la ora 11,00, apare ipoteza că acesta nu a participat la ședința social-democraților din București, deși este membru al CEx.

Este greu de crezut că ”inspecția” de pe drumul național s-a făcut la 6 dimineață, pe repede-înainte, că a avut timp și de poze, și de discuții, iar apoi a ”zburat” cu mașina până la București (unde doar ca să intri în centru pierzi o oră) pentru a ajunge la timp la ședința CEx a PSD. Asta cu atât mai mult cu cât în fotografii se vede că soarele e sus pe cer.

Pe de altă parte, dacă postarea e veridică (adică inspecția drumului chiar a fost făcută joi, în timpul CEx-ului), aceasta întărește ipotezele potrivit cărora există o crevasă între Viorica Dăncilă (și echipa din care mai fac parte Marian Oprișan și Nicolae Bădălău) și Ionel Arsene (apropiat al fostului președinte, Liviu Dragnea). De altfel, în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, Viorica Dăncilă a refuzat să vină în județul Neamț deși a mers în toate celelalte județe din zona Moldovei.

Potrivit articolului 140 al statutului PSD, din Comitetul Executiv fac parte și președinții organizațiilor județene:

”ARTICOLUL 140

Comitetul Executiv Național se constituie din:

  • membrii Biroului Permanent Național cu drept de vot;
  • liderii grupurilor parlamentare;
  • liderul PSD din Parlamentul European;
  • președinții organizațiilor județene/de sector ale PSD;
  • preşedintele organizaţiei municipale PSD Bucureşti;
  • președinte PSD Diaspora;
  • președinte PSD Republica Moldova;
  • președinți ai TSD, OFSD, OPSD, LAL, PES activists.”

Probabil că Ionel Arsene nu este singurul care a lipsit de la ședința Comitetului Executiv Național al PSD în care a fost bătută în cuie data alegerile pentru conducerea partidului: 29 iunie 2019! În acest moment, în interiorul PSD s-au format cel puțin 3 grupări politice care încearcă să atragă cât mai multe voturi pentru a înclina balanța în favoarea lor la congres.

Până atunci însă, Guvernul Dăncilă se confruntă, marți, cu o moțiune de cenzură ce ar putea fi plină de surprize. Dacă Viorica Dăncilă rezistă, drumul spre președinția PSD este mult mai neted. Dacă moțiunea de cenzură trece și Guvernul cade, Dăncilă devine istorie pentru PSD. Înclinăm să credem că această ultimă variantă este cel mai puțin probabilă.

Articolul anterior

Trei case și mai multe anexe din Zănești, făcute scrum în urma unui incendiu (foto-galerie)

Articolul următor

Un bărbat de 53 ani din Piatra-Neamț a făcut infarct în timp ce alerga pe stadion

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular