ISSN 2457 - 3973

Uite cine vrea să candideze la Parlament din partea PMP Neamț!

PMP Neamț este prima filială care a făcut publică lista celor care își doresc să candideze la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Numele acestora au fost rostite în ordinea alfabetică de către președintele PMP Neamț, Laurențiu Dulamă.

Termenul de depunere a candidaturilor este de 15 septembrie după care toate cererile de candidatură vor fi analizată, la centru, până pe 30 septembrie. Tot acolo se va decide și ordinea pe listă.

Astfel, pentru Camera Deputaților și-au depus dosarele de candidatură Silviu Bighiu, deputatul Ștefan Burlacu, Călin Cătălin Laurențiu. Elena Chelmuș (zona Roman), Elena Didilă (zona Tîrgu Neamț), Laurențiu Dulamă, deputatul Liviu Harbuz și Cristian Ungurianu.

La lista de Senat sunt două candidaturi: Dorin Antăl din zona Roman și Mihaela Alina Tatomir din zona Piatra Neamț.

Listele complete de candidați trebuie să aibă 10 candidați la Camera Deputaților și 4 la Senat.

”Ieri am avut Conferința Județeană a PMP Neamț unde am votat în unanimitate un birou județean interimar până după alegerile parlamentare din 11 decembrie. Fuziunea s-a încheiat, vorbim aceeași limbă și suntem noul PMP Neamț. Avem în acest moment 6.502 membri în baza de date. Avem o echipă care ne situează a treia forță politică din județ. Avem 2 consilieri județeni, primarii de Borca, Ștefan cel Mare și Păstrăveni, 6 mandate de viceprimar la Piatra Neamț, Dumbrava Roșie, Gârcina, Dochia, Păstrăveni și Ștefan cel Mare dar și 75 de consilieri locali. Avem ca obiectiv, așa cum spunea și președintele Traian Băsescu, să obținem un vot cu două cifre la alegerile parlamentare. Principala țintă este guvernarea și desemnarea premierului din partea PMP”, a declarat Laurențiu Dulamă, președintele PMP Neamț.

La prima vedere, favorit pentru prima poziția la Camera Deputaților pare să fie deputatul Liviu Harbuz care vine cu un back-ground impresionant, atât pe linie profesională (fost secretar de stat, președinte ANSVSA, consilier al premierului, consilier Primăria Capitalei, președinte al Colegiului Medicilor Veterinari) cât și politică. În plus, este parlamentar în funcție și asta ar putea reprezenta un atu. Nu este de neglijat nici candidatura deputatului Ștefan Burlacu, fost ofițer SPP din garda președintelui Traian Băsescu. De asemenea, și candidatura lui Laurențiu Dulamă – vicepreședinte al CJ Neamț și care a adus PMP Neamț la guvernarea locală este importantă. Probabil că ordinea finală pe listă va fi cea enumerată mai sus.

 

Articolul anterior

Liviu Harbuz (PMP): Susțin alianța cu PSD și ALDE. Asta nu înseamnă că PMP este doar o anexă!

Articolul următor

Excavații arheologice în Neamț în cadrul unui amplu proiect National Geographic Society

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *