ISSN 2457 - 3973

Un actor al Teatrul Tineretului a fost decorat de președintele Klaus Iohannis

Actorul Constantin Cojocaru, un apropiat al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț a fost decorat de președintele Klaus Iohannis pentru merite deosebite.

Președintele a susținut că actorul Constantin Cojocaru a dăruit experiența autentică a teatrului.

„Domnule Constantin Cojocaru, sunteți un actor celebru în lumea teatrului și filmului românesc. Ați mărturisit că aveți un izvor secret care v-a păstrat mereu tânăr. Acest lucru este confirmat cu prisosință de spectacolele în care ați jucat, alături de actori și regizori renumiți, de rolurile care poartă amprenta dumneavoastră inconfundabilă”, a afirmat Iohannis.

În cadrul aceleiași ceremonii au mai fost decorați regizorii Radu Afrim și Alexander Hausvater, dar și actorul Marius Manole.

Constantin Cojocaru a absolvit în anul 1966 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, Facultatea de Teatru, Secţia Actorie, clasa profesor George Carabin.

Imediat după absolvirea facultăţii devine actor la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ unde rămâne până în 1975. În această perioada, între 1970-1975 este şi profesor la Şcoala Populară de Artă din Piatra Neamţconstantin-cojocaru

Din 1975 până în 2001 este actor angajat la Teatrul Odeon din Bucureşti. După 2001 îşi continua activitatea artistică, colaborând în afară de Teatrul Odeon cu multe alte teatre din Bucureşti şi din ţară: Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti, Teatrul Nottara, Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, Teatrul de Comedie, Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul „Luni” de la Green Hours, Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sf. Gheorghe. Participă de asemenea la numeroase alte proiecte culturale în ţară şi străinătate. Are o activitate îndelungată în film, teatrul de televiziune şi teatrul radiofonic.

Articolul anterior

Eugen Țapu: Listele PSD sunt pline de candidați penali! Cătălin Drăgușanu: La ALDE e la fel!

Articolul următor

PSD Neamț a depus candidaturile la parlamentare! Emilia Arcan și Ioan Munteanu deschid listele la Senat și Camera Deputaților!

Un comentariu

  • Va felicit domnule Cojocaru! Ruxandra e mandra de realizarile dvs cum de altfel si viceversa e valabil.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.