ISSN 2457 - 3973

Urşii au atacat, în câteva ore, trei gospodării din Dămuc şi Bicaz Chei

Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Bicaz-Izvorul Muntelui au intervenit miercuri, 29 septembrie, la trei sesizări în decurs de cinci ore, care semnalau animale atacate de urs și prezența acestuia în apropierea gospodăriilor. Solicitările au fost făcute prin apel 112 în intervalul orar 18.15 – 23.10.

„Primul apel, primit la ora 18:15, semnala prezența unui urs în apropierea unei stâne, în comuna Dămuc, sat Huisurez și două bovine rănite, atacate de urs. La sosirea echipajului de jandarmerie, ursul nu se mai afla în zonă, însă pagubele reclamate de apelant s-au confirmat”, a declarat Gabriela Magdalena Muraru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamţ.

În jurul orei 19:35, jandarmii montani au fost direcționați în localitatea Bicaz Chei, zona Carierei, unde a fost semnalată prezența unui urs în curtea unei gospodării, lângă o magazie de lemne.

„Ultimul apel a fost primit la ora 23:10 și semnala, de asemenea, o posibilă prezența ursului în curtea unei gospodării, tot în localitatea Bicaz-Chei. Dacă în cazul celor trei apeluri prezența ursului nu a fost confirmată la sosirea  jandarmilor, pe timpul cât au rămas în localitatea Bicaz Chei, pentru monitorizarea zonei, au alungat în pădure un urs care și-a făcut apariția pe drumul național”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamţ.

Articolul anterior

Creşte incidenţa COVID în Neamţ. Iată situaţia din fiecare localitate. (joi – 30 septembrie 2021)

Articolul următor

Deputatul Ciprian Şerban, mesaj ferm: „Cîțu, jos labele de pe România!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.