ISSN 2457 - 3973

Vasile Blaga, la DNA! A fost acuzat în dosarul unui parlamentar nemţean!

Copreședintele PNL Vasile Blaga s-a prezentat marți la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru a fi audiat în dosarul în care este anchetată Elena Udrea sub control judiciar pe cauțiune.

Vasile Blaga a susținut la intrarea în sediul DNA că a fost chemat în calitate de martor în dosarul în care s-au cerut Parlamentului avizele pentru Elena Udrea, dar că nu știe nimic despre faptele cercetate.

Legat de declarația Elenei Udrea că el ar fi știut că bani care au ajuns la PDL proveneau din „șpagă” de la Bogdan Buzăianu, Vasile Blaga a declarat: „Ferească Dumnezeu. Nu știu așa ceva și nici nu am auzit-o pe doamna Udrea zicând așa ceva”.

Despre declarațiile date în dosar potrivit cărora de acei bani ar fi beneficiat conducerea centrală a PDL, senatorul a spus: „Nici gând”.

„Eu nu știu, niciodată așa ceva. Niciodată. (…) Nu am fost prezent niciodată”, a fost răspunsul lui Blaga la întrebările legate despre posibilitatea ca Ana Maria Topoliceanu, fosta șefă a CNI, să fi adus bani la PDL și că el ar fi fost prezent.

Procurorii DNA au dispus vineri măsura controlului judiciar pe cauțiune în cazul Elenei Udrea în dosarul în care Parlamentul a încuviințat începerea urmăririi penale și reținerea acesteia, nu însă și arestarea preventivă, fiind stabilită suma de cinci milioane lei.

În acest dosar, procurorii o acuză pe Elena Udrea de luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 — 2012).

Elena Udrea este acuzată că, în 2010, în calitate de ministru și de persoană cu funcție de conducere în partid, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

„Pentru a-și exercita influența, (…) la începutul anului 2012, a primit de la același om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 USD și o creanță de 900.000 de euro pe care una dintre firmele controlate de acesta o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate cu activitate în mass-media”, susțin anchetatorii.

Procurorii mai spun că Elena Udrea s-ar fi folosit de influența pe care o avea ca ministru pentru a cumpăra prin interpuși, sub prețul pieței, o vilă pe litoral, pe care ar fi renovat-o cu bani de la compania care avea contract cu ministerul.

Articolul anterior

Grevă spontană la Administraţia Finanţelor Neamţ! Instituţia este închisă!

Articolul următor

EXCLUSIV Lista cu primele discoteci/cluburi ilegale din Neamţ!

Un comentariu

  • CU TOTII LA PUSCARIE IN REGIM DE URGENTA ,FARA TARAGANARE SI RECUPERAREA SUMELOR INSUSITE !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular