ISSN 2457 - 3973

EXCLUSIV Lista cu primele discoteci/cluburi ilegale din Neamţ!

De 3 luni de zile, într-o premoniţie sumbră, Inspecţia de Prevenire a ISU Neamţ a început o serie de controale la discotecile şi cluburile din judeţ. Scopul principal a fost acela de a evita nenorocirile aşa cum avea să fie cea de vinerea trecută, de la Club Colectiv. Incendiul nu ”se uită” că e Bucureşti, Piatra Neamţ sau Girov. Tragediile nu se produc doar ”la capitală” şi nu ţin cont de haina scumpă sau banii din buzunar. Focul arde la fel şi la oraş şi la ţară!

Aşadar, în ultimele 3 luni, cadre ale Inspecţiei de Prevenire au realizat, în zilele de sâmbătă, începând cu ora 21.30, controale în mediul rural la discoteci şi cluburi. Alături de aceştia au venit jandarmii ca lucrurile să nu degenereze aşa cum s-a mai întâmplat în trecut. Controalele au avut loc noaptea, atunci când aburii alcoolului (şi nu numai!) au pus stăpânire şi pe clienţi dar şi pe administratori.

La cele 19 obiective controlate au fost identificate 89 de nereguli şi au fost aplicate 18 amenzi în valoare de 42.500 lei. Pe timpul acestor controale s-a constatat că 8 din cele 19 discoteci controlate funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu.

LISTA CELOR 8 DISCOTECI FĂRĂ AUTORIZAŢIE ISU

 1. REPUBLIK
 2. PATIROM
 3. SCALA
 4. GIROV
 5. LONDIS
 6. PIATRA ŞOIMULUI
 7. SĂVINEŞTI
 8. UNITED PUB ROMAN

Dacă până acum, reprezentanţii ISU Neamţ puteau aplica doar amenzi, odată cu ordonanţa de urgenţă a Guvernului de astăzi, cluburile fără autorizaţie împotriva incendiilor pot fi închise.

Comanda ISU Neamţ a declarat că odată cu publicarea actului normativ nu se va sfii să aplice legea în situaţiile în care operatorii economici au deficienţe majore. Aceste cazuri fac referire în special la cluburile cu o singură uşă de acces/evacuare, fără extinctoare sau chiar sistem de alarmă şi stingere automată a incendiilor şi cu suprafeţe mai mari de 200 metri pătraţi. Asta pentru că normativele prevăd că, la fiecare 65 de potenţiali clienţi trebuie să existe o uşă de evacuare cu lăţimea de 0.8 metri. De asemenea, investiţiile în sistemele de alertă, stingere şi evacuare în caz de incendii sunt foarte mari.

În judeţul Neamţ sunt înregistraţi 296 operatori care au ca activitate restaurant şi 957 operatori economici care au ca activitate bar şi alte activităţi de servire a băuturilor. Din ultima categorie, foarte mulţi desfăşoară în fapt activităţi de restaurant (nunţi, botezuri, cluburi, discoteci) dar nu au solicitat autorizaţie ISU în acest sens pentru că ar trebui să facă modificări costisitoare.

Articolul anterior

Vasile Blaga, la DNA! A fost acuzat în dosarul unui parlamentar nemţean!

Articolul următor

Bisericile din Neamț NU au autorizație de securitate împotriva incendiior! Nici școlile! Nici spitalul…

7 Commentarii

 • Tequila nu???

 • De acord cu anonim. Tequila nu? Tonique?

 • atat? glumiti cred

 • glumitii cred :):)… mai sunt pub-uri unde merge lume multa …..

 • sa muriti voi ca numai astea ?:)) tonique , tequila !!

 • sa muriti voi ? :)) tonique ? tequila ?

 • Pe cand o sa vedem si altele adaugate la lista de mai sus, care-s cu renume prin targ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular