ISSN 2457 - 3973

Video aerian cu ruinele SIL Foresta pe care ar trebui construit mega-mall-ul de la Piatra Neamț

 

O filmare unică, realizată cu o dronă, de către TVM Neamț, arată perspectiva reală a ceea ce a rămas din fostul SIL Foresta, și ceea ce trebuia să fie Mega-Mall-ul de la Piatra Neamț. În filmare se vede oarecum ce se poate observa și de la nivelul solului. Totul a fost ras, la nivelul pământului, iar resturile din beton ale fostei Secții de Industrializare a Lemnului au rămas pentru a fi folosite, vreodată, la fundația mall-ului.

Cert este că deși se lansau termene de începere a construcției, până acum nu s-a făcut niciun pas deși vremea permite acest lucru de mult. Mai mult, reprezentanții Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) nu mai dau niciun fel de informații pe acest subiect.

Mai jos puteți urmări filmarea realizată cu drona de TVM Neamț.

 

 

Ce promiteau africanii de la NEPI?

 

Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI), care are în plan dezvoltarea unor proiecte imobiliare în valoare de 170 mil. euro, a anunţat că şi-a asigurat achiziţia unui teren de 7,4 ha în Piatra Neamţ pe care va construi un mall cu o suprafaţă închiriabilă de 29.000 mp.

Terenul a fost cumpărat cu 9,36 mil. euro de la fabrica de prelucrare a lemnului Sil Foresta din Piatra Neamţ, aflată în insolvenţă.

”În prezent, grupul analizează o serie de alte oportunităţi de achiziţii de proprietăţi de retail de o valoare substanţială“, se preciza în ultimul raport financiar al companiei.

Acelaşi document indica faptul că NEPI negociază termenii comerciali generali pentru achiziţionarea participaţiei restante de 30% din Mega Mall, tranzacţia fiind supus aprobării Erste Bank. Fondul de investiţii deţine 70% din mallul care se află în construcţie în locul fostei fabrici Electroaparataj din Bucureşti, restul participaţiei revenindu-i austriecilor de la Real4You, de la care NEPI a cumpărat participaţia majoritară. Mallul cu o suprafaţă închiriabilă de 70.700 mp va fi deschis publicului în al doilea trimestru din 2015. Sud-africanii au anunţat că au închiriat deja 85% din suprafaţa de vânzare a Mega Mall unor retaileri precum Altex, Carrefour, C&A, CCC, Cinema City, Bershka, Deichmann, H&M, Koton, LC Waikiki, Mango, Marks & Spencer, New Yorker, Pull&Bear, Stradivarius, Word Class Fitness şi Zara.

Compania mai deţine un teren de 18 ha în sud-vestul Timişoarei, lângă un teren de 4 ha deţinut de Dedeman. Terenul a fost cumpărat în acest an de la fraţii Emil şi Marius Cristescu. Pe acest lot, NEPI intenţionează să dezvolte în etape un mall regional cu o suprafaţă  închiriabilă de până la 80.000 mp, pentru care se află în proces de obţinere a autorizaţiilor necesare. „Construcţia primei faze va începe odată ce autorizaţiile sunt obţinute şi condiţiile de preînchiriere sunt îndeplinite“, se precizează în raportul financiar al companiei.

NEPI mai are în construcţie şi mallul Shopping City Târgu Jiu, primul din oraş. Compania a anunţat că şi-a găsit chiriaşi pentru 80% din suprafaţa de 26.800 mp a proiectului. Principalii retaileri care vor deschide magazine aici vor fi Carrefour, Altex, Benvenutti, CCC, Cinema City, Cosmote, Claire’s, Deichmann, dm, Gatta, H&M, Marionnaud, Musse, Noriel, Orange, Orsay, Poema, Teilor, Topshop, Vodafone şi Yves Rocher. Deschiderea mallului este planificată pentru data de 16 octombrie 2014.
Parcul de retail Vulcan Value Center pe care sud-africanii îl construiesc pe o parte a fabricii Vulcan din Bucureşti a fost şi el închiriat în proporţie de 90%. Printre retailerii care vor ocupa cei 25.200 mp ai proiectului se regăsesc arrefour, C&A, Deichmann, dm, Domo, Hervis, H&M, Jysk, Lems, Noriel şi Takko. Proiectul are ca dată de inaugurare 4 septembrie 2014.
NEPI are în România un portofoliu de active evaluate la finele lunii iunie la 1,2 mld. euro, faţă de 700 mil. euro în perioada similară a anului trecut.

 

(Gabriel APETRII)

Articolul anterior

CUNOAȘTEREA NE FACE LIBERI ȘI SĂNĂTOȘI!

Articolul următor

Viva Allegria cucerește România!

3 Commentarii

  • Uite molu’ , nu e molu’ .Pardon , mall .

  • La Tg. Jiu mall-ul a fost dat in folosinta. Eu personal ii cred de buna credinta.

  • S-au dus pe apa sambetei fabricutele + mega-Savinestiul, care erau sursa locurilor de munca pentru pietrenii nostri, in schimb avem mega-mall-uri, comert capitalist cu meaga-chimicale, numai bune sa ne otraveasca. Ce-i lipsește chelului? Tichie de mărgăritar, se spune, ironic, despre cel care, lipsit de lucruri de primă necesitate, dorește să aibă altele, mai puțin utile sau inutile. „Sa traiti bine”, stimati concetateni !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *