NewsAllert :

Țigări de contrabandă vândute din camion la Alexandru cel Bun. Șoferul din Belarus a fost reținut.

Județul Neamț a depășit 5.000 cazuri COVID! Piatra-Neamț și Bicaz – aproape de SCENARIUL ROȘU!

Mugur Cozmanciuc: ”Guvernul a asigurat fondurile pentru angajații DGASPC. Ionel Arsene să explice ce a făcut cu banii!”

Municipiul Piatra-Neamț și alte 6 localități – LA UN PAS DE CARANTINĂ! Lista cu fiecare oraș/comună din Neamț!

Președintele PMP Neamț, Bogdan Gavrilescu: ”Nu mergem în alianță dacă nu suntem considerați parteneri!”

COVID-19/ Cursuri suspendate de marți, 20 octombrie, în școli din Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț și Podoleni

Surprize pe listele de candidați ai PSD Neamț pentru alegerile parlamentare

O fetiță de 14 ani a fost accidentată grav pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamț

Au fost validați toți candidații PNL Neamț pentru parlamentare. Iată numele acestora.

Grav accident rutier cu 4 victime la Bodesti. A intervenit Descarcerarea!

Situația COVID-19 în Neamț, vineri – 16 octombrie! Vești bune și vești rele de la DSP Neamț!

PNL-USRPLUS-PRO România – noua majoritate politică în Neamț! Declarații importante ale celor 3 lideri! (video)

Anunțul anului în politica din Neamț! Conferință comună PNL – USRPLUS – PRO România! PSD și Arsene stau în opoziție 4 ani!

Un polițist în vârstă de 46 ani, din Neamț, a fost găsit mort în apartamentul său

A ”parcat” mașina într-un stâlp din curtea R.A.R. Neamț

  • 21 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Vorbe, nu fapte! Arsene, în 2017: Spital Județean nou, UPU, 5 heliporturi și centru multifuncțional de sănătate la Poiana Teiului.

Au trecut trei ani și jumătate de când actualul președinte al PSD/CJ Neamț, Ionel Arsene, promitea o adevărată revoluție investițională în sistemul sanitar din județul Neamț.

Se vorbea de construcția unui spital județean de urgență nou de peste 10 milioane de euro. Chiar dacă a avut Guvernare PSD până în urmă cu câteva luni, nu s-a întâmplat absolut nimic!

Noua Unitate de Primiri Urgențe a rămas și ea un proiect doar pe hârtie, chiar dacă Ionel Arsene promitea în martie 2017 că va fi construită imediat.

Pe Valea Muntelui, președintele CJ Neamț spunea că va construi, la Poiana Teiului, un Centru Multifuncțional de Sănătate. Azi îl vedem … dar nu e!

Nici cele 5 helipoturi, de la Piatra-Neamț, Roman, Tîrgu Neamț, Bicaz și Poiana Teiului nu au fost realizate. Așa că elicopterele SMURD care preiau pacienți în stare gravă aterizează tot pe stadioanele din Piatra-Neamț și Roman.

Dar iată ce spunea Ionel Arsene, pe 14 martie 2017, într-o conferință de presă: ”Pe infrastructura de sănătate avem 4 obiective, care însumează aproape 100 milioane lei. Niciodată nu s-a investit în județul Neamț o așa sumă în sistemul de sănătate. Vom construi o nouă Unitate de Primiri Urgențe, în valoare de 16,4 milioane lei. Vom construi un pavilion de secții medicale, practic vom mai construi un spital legat de Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în valoare de 53 milioane lei. Credem că zona Valea Muntelui este izolată de serviciile medicale și vrem să construim un Centru Multifuncțional de Sănătate la Poiana Teiului care să aparțină de Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, și vom aloca 16 milioane lei. Vrem un județ modern și vom construi 5 heliporturi la Piatra Neamț, Roman, Tîrgu Neamț, Bicaz și Poiana Teiului. Când avem urgențe grave, elicopterele SMURD să poată ateriza în aceste zone și să putem contribui la salvarea de vieți omenești”.

Nici măcar cele 2 blocuri de locuințe promise specialiștilor care voiau să lucreze la spitalul din Piatra-Neamț nu au mai fost construite de CJ Neamț.

La vremea respectivă erau vorbe. Între timp … au rămas tot vorbe. La fel ca ”mâncarea” din farfuriile pacienților.

Singurele decizii care au avut impact la spitalul județean au fost desele schimbări de manageri pe care Ionel Arsene le-a făcut în ultimii 4 ani.

Diverse site-uri au surprins, în 2017, promisiunile lui Ionel Arsene care aveau să se dovedească peste ani a fi vorbe în vânt. Dovezi puteți vedea aici  sau aici sau aici (când erau promise, la pachet cu investiții din sănătate, și autostrăzile).

Tot în 2017, Ionel Arsene promitea că va fi construit și spitalul regional care n-a mai fost să fie (materialul poate fi recitit aici ).

Articolul anterior

Dragoş Chitic: “Sunt cinci proiecte majore pregătite pentru exerciţiul financiar european următor”

Articolul următor

Echipa PMP, garanția unui oraș și a unui județ de 10+

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *