ISSN 2457 - 3973

Jandarmii iau cu asalt barajul de la Bicaz! Simulare de atac asupra unui transport special!

Marţi, 4 august, incepand cu orele 12.00, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ va desfăşura un exerciţiu intern cu forţe şi mijloace in teren, cu tema: ,,Intervenţia în sprijinul unui transport special atacat, pe Barajul Bicaz al lacului Izvorul Muntelui”.
La această activitate de antrenament îşi vor aduce aportul peste 120 de cadre din Ministerul Afacerilor Interne, ofiţeri, subofiţeri, agenţi, instructori militari dar şi medici şi asistenţi.

Alături de jandarmii nemţeni vor fi prezenţi şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava”, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Neamţ, luptători de la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei Române, personal din cadrul Inspectoratul General de Aviaţie şi instructori montani din Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia.

Exerciţiul este înscris în centralizatorul cu activităţile de pregătire în domeniul ordinii publice şi situaţiilor de urgenţă organizate de structurile M.A.I. în anul 2015 şi are drept scop antrenarea personalului pentru executarea întrunită a operaţiunilor de intervenţie şi identificarea celor mai bune practici pentru creşterea gradului de performanţă a misiunilor.

Jandarmeria Română îşi propune ca prin derularea unor astfel de activităţi şi prin îmbunătăţirea cadrului de cooperare cu celelalte instituţii abilitate de la nivel central şi local, să contribuie la realizarea unui model integrat de intervenţie, menit să contribuie semnificativ la gestionarea eficientă a situaţiilor de criză din domeniul ordinii şi siguranţei publice.
În zilele de 3 şi 4 august a.c., între orele 12.00-13.00, circulaţia pe DN 15, în zona Barajului Izvorul Muntelui, va fi întreruptă temporar.
În acest sens, recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să respecte cu stricteţe semnificaţiile indicatoarelor de presemnalizare amplasate pe tronsonul de drum blocat, precum şi indicaţiile echipajelor de poliţie rutieră.
De asemenea, turiştii care se vor afla temporar în zonă, sunt rugaţi să respecte indicaţiile patrulelor de jandarmi, în ceea ce priveşte accesul pietonal pe Barajul Bicaz.

Articolul anterior

Ziarul de Roman nu avea datorii la tipografie! Și totuși, de ce s-a închis?

Articolul următor

Brad cu o vechime de 500 ani, descoperit în Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *