ISSN 2457 - 3973

Ziarul de Roman nu avea datorii la tipografie! Și totuși, de ce s-a închis?

Scriam zilele trecute, cu regret, că Ziarul de Roman și-a anunțat ”întreruperea temporară” a ediției print dar că va activa în continuare pe on-line. La vremea respectivă, colegii din redacția cotidianului susțineau că situația este cauzată de datoriile foarte mari pe care societatea Rossal, care administrează ziarul, le are față de tipografie. Era un argument realist date fiind condițiile tot mai grele în care trăiește presa din România. Între timp, nici on-line nu s-a mai mișcat nimic de la anunțul respectiv.

Astăzi am primit un telefon interesant de la administratorul tipografiei Lux Poly Săvinești la care era editat Ziarul de Roman. Printre altele am fost informați că ziarul romașcan este cu plățile la zi și că sub nici o formă nu s-a pus problema ca publicația să nu mai fie tipărită.

”Mi-aș dori ca toți clienții mei să fie ca cei de la Ziarul de Roman. Am avut o colaborare extraordinar de bună cu ei. Nu au nici un fel de datorii la noi și nu știu care este motivul pentru care au luat această decizie”, a declarat, pentru newsallert.ro, administratorul tipografiei.

În aceste condiții, motivul pentru care Ziarul de Roman și-a întrerupt activititatea se adâncește și mai mult în mister.

Costurile unei publicații sunt cu mult sub cele ale unui post tv. La un ziar se plătește tipografia și mai sunt cheltuielile legate de salarii și eventual chiria sediului. Cum datorii la tipografie nu există iar salariile sunt achitate la zi, de ce s-a pus lacătul pe ușa ziarului?

Sintagma ”întrerupere temporară” anunță, în majoritatea cazurilor, închiderea definitivă a publicației. Există întotdeauna și varianta ”reorganizare”, valabilă și în acest caz, cu termene prin septembrie – octombrie. Dar nici o minute limpede nu închide o publicație pentru reorganizare ci această activitate se face din mers, fără ca publicul să sesizeze acest lucru.

Trei dintre oamenii de bază de la Ziarul de Roman – redactorul șef Cristiana Bortaș și redactorii Teo Rusu și Cătălin Sevastre – nu au crezut în ipoteze și au demisionat. Este o perioadă grea pentru toți colegii de la Ziarul de Roman. Le suntem aproape și sperăm ca penița lor să scrie cât mai curând!

Articolul anterior

Zeci de pompieri de la ISU Neamț au fost avansați în grad! Vezi lista completă cu avansările!

Articolul următor

Jandarmii iau cu asalt barajul de la Bicaz! Simulare de atac asupra unui transport special!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular