NewsAllert :

Țigări de contrabandă vândute din camion la Alexandru cel Bun. Șoferul din Belarus a fost reținut.

Județul Neamț a depășit 5.000 cazuri COVID! Piatra-Neamț și Bicaz – aproape de SCENARIUL ROȘU!

Mugur Cozmanciuc: ”Guvernul a asigurat fondurile pentru angajații DGASPC. Ionel Arsene să explice ce a făcut cu banii!”

Municipiul Piatra-Neamț și alte 6 localități – LA UN PAS DE CARANTINĂ! Lista cu fiecare oraș/comună din Neamț!

Președintele PMP Neamț, Bogdan Gavrilescu: ”Nu mergem în alianță dacă nu suntem considerați parteneri!”

COVID-19/ Cursuri suspendate de marți, 20 octombrie, în școli din Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț și Podoleni

Surprize pe listele de candidați ai PSD Neamț pentru alegerile parlamentare

O fetiță de 14 ani a fost accidentată grav pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamț

Au fost validați toți candidații PNL Neamț pentru parlamentare. Iată numele acestora.

Grav accident rutier cu 4 victime la Bodesti. A intervenit Descarcerarea!

Situația COVID-19 în Neamț, vineri – 16 octombrie! Vești bune și vești rele de la DSP Neamț!

PNL-USRPLUS-PRO România – noua majoritate politică în Neamț! Declarații importante ale celor 3 lideri! (video)

Anunțul anului în politica din Neamț! Conferință comună PNL – USRPLUS – PRO România! PSD și Arsene stau în opoziție 4 ani!

Un polițist în vârstă de 46 ani, din Neamț, a fost găsit mort în apartamentul său

A ”parcat” mașina într-un stâlp din curtea R.A.R. Neamț

  • 21 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Zeci de minore din Neamț au devenit mame! Au schimbat păpușile cu proprii bebeluși!

Datele centralizate de Biroul de prevenire a abandonului și instituționalizării copiilor aflați în situații de risc din cadrul DGASPC Neamț arata că în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2016 au fost 22 de cazuri de copii părăsiți în unitățile sanitare din județ. Cei mai mulți au fost lăsați în Spitalul Județean Neamț, care a sesizat DGASPC pentru 13 copii părăsiți. Alți 6 au fost lăsați la Spitalul Roman, 2 la Spitalul Tîrgu Neamț și unul a fost părăsit în Spitalul Cuza Vodă din Iași. În cazul tuturor acestor copii, specialiștii Biroului de prevenire au demarat procedurile pentru reintegrarea în familia lor biologică, reușindu-se acest lucru pentru 8 copii. Pentru alți 2 s-a impus instituirea măsurii de protecție la asistenți maternali profesioniști iar un copil a fost dat în plasament familial. Celelalte 11 cazuri de copii părăsiți se află încă în lucru, specialiștii Direcției făcând demersuri fie în vederea reintegrării în familiile biologice, fie în vederea instituirii unor măsuri de protecție. Toți cei 11 copii sunt spitalizați în secțiile de Pediatrie sau Neonatologie ale unităților sanitare până la rezolvarea situației lor.

De asemenea, în primele 4 luni din acest an DGASPC Neamț a fost sesizată de Spitalele Piatra Neamț și Roman cu privire la 47 de cazuri de mame minore, dintre care 17 au vârste cuprinse între 14 și 16 ani. Acestea din urmă au beneficiat de consiliere psihologică individuală. Ca urmare a evaluărilor făcute, s-a stabilit că majoritatea mamelor minore sunt responsabile și își asumă rolul parental, cu ajutorul familiilor și al partenerilor de viață. Autoritățile publice locale au mai sesizat DGASPC și despre cazurile a 8 gravide în situații de risc de părăsire a copiilor, provenind din familii cu probleme socio-economice, și acestea beneficiind de consilere psihologică individuala.

„Este evident că în ultimii ani asistăm la o diminuare a fenomenului copiilor părăsiți dar cu siguranță că suntem departe de situațiile ideale, în care părinții își asumă cu responsabilitate și grijă rolul. Nici o instituție de îngrijire nu poate suplini mediul familial, afecțiunea și ocrotirea părintească iar calitatea îngrijirilor nu pot înlocui dragostea mamei și nici nu pot elimina efectele negative asupra copiilor. De aceea trebuie să facem totul pentru a face să funcționeze corect și coerent componenta socială astfel încât să fie diminuat sau chiar eradicat abandonul, forma extremă de maltratare a copilului cu consecințe dramatice pe termen lung“, a precizat Cristina Păvăluță, directorul general al DGASPC Neamț.

Articolul anterior

Adevărul despre cum sunt infestate cursurile de apă din Neamț cu dejecții de animale

Articolul următor

Ionel Arsene: Guvernul Cioloș subminează lucrurile bune făcute de PSD în perioada 2012 – 2015

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *