De la 1 iunie a scăzut TVA la alimente de la 24 la sută la 9 la sută. Asta o știe toată lumea dar câți dintre noi o simt? Așteptăm să ne spuneți dumneavoastră dacă ați sesizat că prețurile din magazinele alimentare, de la super-marketuri la magazinele de bloc, au scăzut. Sau dacă prețurile din restaurante au suferit modificări.
Cert este că șmecheria românească nu va dispărea niciodată. Altfel nu se explică de ce în luna mai au crescut prețurile la alimente, tocmai pentru a amortiza scăderea de TVA ce avea să urmeze din iunie. Chiar dacă la prima vedere veți constata că majorarea este nesemnificativă, luați în calcul faptul că această creștere a prețurilor la alimente s-a produs constant, lună de lună.
”Prețurile de consum, măsurate prin indicele prețurilor de consum (IPC), au fost mai mari în medie cu 0,5% în luna mai comparativ cu luna aprilie 2015. Determinată pe baza indicelui armonizat al prețurilor de consum (IAPC), creșterea a fost de 0,6%. În mai, cel mai mult s-au scumpit mărfurile alimentare, cu 0,75%. Prețurile legumelor și fructelor au crescut cel mai mult în mai 2015, comparativ cu luna anterioară, în timp ce carnea și produsele din carne, peștele, lactatele și ouăle au tras în jos inflația în cea de-a cincea lună din acest an. În mai față de aprilie, cel mai mult s-au scumpit cartofii, cu 13,06% și fructele proaspete, cu 13,04%”, se arată în datele făcute publice de Institutul Național de Statistică.
4 Commentarii
Teoretic da, au scazut dar ce te faci daca jmecherul de comerciant gaseste el o portita sa lase acelasi pret la raft?
La toate farmaciile a scăzut prețul la lapte praf . La tarabele cu înghețată de prin parc , la pâinea din kaufland , la lapte
Personal, cheltui la fel ca si in celelalte luni. Comerciantii din piata, au aceleasi preturi! Si carnea din unitatile specializate, cand o pui in tigaie, se micsoreaza ca TVA-ul! Si cred ca exemple ar mai fi…… cu carul!
Da , au scazut dar la produsele care nu prea se cumpara !!!!!