NewsAllert :

Recidivă penală la Roznov, a lui Ionel Ciubotaru?! Sesizare la ANI pentru conflict de interese! Ar fi dat pășunea în concesiune ginerelui!

Mugur Cozmanciuc: ”Sondajele sunt favorabile PNL. Pentru victorie e nevoie de o mobilizare în tot județul!” (document)

A început montarea semafoarelor inteligente în ”intersecția morții” de la Girov

Cadavrul unui bărbat a fost găsit într-o fântână din Mărgineni

Mesajul tulburător pentru Ionel Arsene de la un pacient cu COVID, în stare gravă: ”Cum poți minți așa?… Aștept să mă trosnești!”

Peste 250 de incendii s-au produs la gospodării din Neamț, anul acesta! Au murit 9 oameni!

APASERV oprește (iar) apa în Piatra-Neamț, joi – 24 septembrie, pe 26 de străzi!

Jurnaliști de investigație din Iași: ”Comision de 3 milioane euro la Spitalul Covid. Popa si Arsene au batut palma”

Mugur Cozmanciuc(PNL): Construim în Neamț un Centru Național de Sănătate! Pentru sănătatea nemțenilor avem la dispoziție 100 milioane euro

Vorbe, nu fapte! Arsene, în 2017: Spital Județean nou, UPU, 5 heliporturi și centru multifuncțional de sănătate la Poiana Teiului.

Starețul Mănăstirii Petru Vodă, arhimandritul Hariton Negrea, mesaj despre Mugur Cozmanciuc! ”Îl recomand pentru sufletul meu” (video)

Mugur Cozmanciuc: Ca președinte al CJ Neamț, îmi asum să atrag peste 1 miliard de euro pentru dezvoltarea județului

Iluminatul public din Piatra-Neamț va fi modernizat cu fonduri europene

Un bărbat a fost găsit mort într-un apartament din Bicaz, unde izbucnise un incendiu

Unde s-au dus 3,2 milioane euro din banii nemțenilor?! Nelu Tătaru: Spitalul de la Lețcani, fără avize și personal. NU poate primi pacienți”

  • 25 septembrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Buluceala zilnică de la CAS Neamț! Ce spunea părintele Iustin Pârvu despre cardurile electronice?

Sute de nemțeni vin zilnic, cu noaptea în cap, la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate pentru a prinde un număr de ordine cât mai în față care să le permită să intre în posesia adeverinței de asigurat. Aceștia fac parte, în special, din două mari categori: cei care au refuzat cardurile de sănătate pe motive religioase și cei care nu au primit aceste carduri. În ultimul caz, reprezentanții CAS Neamț spun că există tot mai multe indicii că poștașii nemțeni din rural au aruncat sacoșe întregi cu carduri, pe câmp, ca să scape de corvoada de a convinge oamenii să le primească.

Pe de altă parte, o categorie însemnată este cea a nemțenilor care din motive religioase au refuzat să ia cardurile de sănătate și nu au cum să dovedească faptul că sunt asigurați medical. Și aceștia vin în fiecare dimineață din toate colțurile județului, iau număr de ordine și așteaptă afară ca paznicul să le permită să meargă la ghișeu pentru a-și lua adeverința valabilă 3 luni.

Buluceala va fi și mai mare peste câteva săptămâni când se vor întoarce acasă, în concediu, nemțenii plecați să muncească în străinătate și și-au plătit asigurările de sănătate.

20150611_092007

Angajații CAS Neamț sunt deja supra-solicitați, oamenii sunt nervoși că trebuie să aștepte ore în șir și astfel există o stare de tensiune între cele două părți, Doar că cei de la CAS Neamț o suportă zilnic iar salariile celor de la ghișee nu depășesc 1.200 de lei.

 

Părintele Iustin Pârvu: ”Luarea actelor cu cip este lepădarea de Dumnezeu!”

 

La îndemnul părintelui Iustin Pârvu, aproximativ un milion de români au luat atitudine în privinţa actelor electronice de identitate şi a cardului electronic de sănătate, începând cu februarie 2009. Tot 1.000.000 de persoane au refuzat și în anul 2015  cardul de sănătate, cifră comunicată oficial. Datorită lor și acțiunilor societăţii civile, Colegiului Medicilor din România şi Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a obținut o alternativă neelectronică. Alternativa legală la cardul electronic de sănătate este “adeverința de asigurat cu valabilitate de 3 luni”.
”Luarea actelor cu cip este lepădarea de Dumnezeu”, spunea părintele Iustin Pârvu de la Petru-Vodă.

Petru Voda 4

Pe 11 iunie 2013, cu cinci zile înainte de a-și da duhul în mâinile Domnului, măicuțele de la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă, unde părintele și-a petrecut ultimii ani din viață, au încercat să ia un ultim cuvânt de învâțătură de la părintele Iustin.

”Părinte, ştiţi problema cardurilor de sănătate, ele nu au intrat încă în vigoare. Dar ele vor fi pe viitor totuşi obligatorii. Vă întreb: ce să facă o mamă care are un copil bolnav în stare critică şi este necesară o intervenţie chirurgicală, pentru că altfel ar muri? Ca să îl opereze va trebui internat, ca să îl interneze, are nevoie de cardul de sănătate cu cip. Ce sa facă mama? Să îşi interneze copilul sau să îl lase să moară?”, au întrebat maicile.

Părintele Iustin a răspuns: ”Nu, să nu îl lase să moară. Eu nu îmi pot asuma această decizie. Nu trebuie ajuns nici la extreme. Acest cip nu e pecetea, nu e lepădare… Dar fiecare să facă după conştiinţa şi puterea lui. Cât puteţi luptaţi împotriva lor cu toată forţa şi unitatea, dar fără atitudini extreme, încă nu e cazul. E vorba însă că mai sunt 12 luni… ”. Apoi părintele Iustin s-a oprit. Crezând că cele 12 luni se referă la termenul în care vor dispărea cardurile de sănătate, părintele Iustin a fost rugat să spună exact la ce se referă: ””E vorba că mai sunt 12 luni de libertate şi vine urgia”. 

 

(Gabriel APETRII)

 

Articolul anterior

A scăzut TVA la alimente de 2 săptămâni! Vă întrebăm: au scăzut și prețurile la mâncare?

Articolul următor

10.000 euro este datoria FC Ceahlăul către APASERV! Vezi în ce condiții se reia furnizarea apei!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *