ISSN 2457 - 3973

Am avut dreptate! Circulația în Zona Metropolitană Piatra-Neamț pe 30 kilometri, FĂRĂ DECLARAȚIE DE JUSTIFICARE!

17 mai 2020

Am avut dreptate! Ieri am anunțat în premieră că circulația în Zona Metropolitană Piatra-Neamț se poate face fără declarație de justificare, potrivit deciziei Grupului de Comunicare Strategică.

Imediat, detractorii – slab informați și care au încercat patetic să manipuleze opinia publică – au anunțat contrariul.

Astăzi a apărut OFICIAL informația potrivit căreia locuitorii din Piatra-Neamț și alte 22 de localități pot circula fără a mai completa declarații de justificare!

”Conform precizărilor făcute de Grupul de Comunicare Strategică constituit de Guvernul Romaniei pentru perioada crizei sanitare generată de virusul SARS Cov 2, se poate circula fără declarație pe propria răspundere în toate localitățile din jurul municipiului Piatra Neamț situate în perimetrul asimilat Zonelor Metropolitane definit de lege, adică pe o rază de 30 kilometri față de Piatra-Neamț. Conform inițiativei Primăriei Piatra-Neamț de constituire a Zonei Metropolitane Piatra Neamț, localitățile din raza de 30 kilometri față de municipiul Piatra Neamț, sunt următoarele:Dumbrava Roșie, Săvinești, Roznov, Zănești, Podoleni, Costișa, Piatra Șoimului, Borlești, Rediu, Tazlău, Gârcina, Dobreni, Bodești, Crăcăoani, Bălțătești, Girov, Ștefan cel Mare, Dragomirești, Războieni,Alexandru Cel Bun, Pângărați, Tarcău și Bicaz. Mulțumesc domnului prefect George Lazar, cu care am avut o discuție pe acest subiect, pentru deschiderea manifestată implicarea și sprijinul acordate în clarificarea acestui aspect! În discuția avută domnul prefect George Lazăr a menționat că analizează și varianta emiterii unor hotărâri la nivel județean care să întărească această prevedere, benefică mai ales pentru deplasarea la locul de muncă a salariaților care lucrează în altă localitate decât cea de domiciliu în interiorul Zonei Metropolitane Piatra-Neamț”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Articolul anterior

Primarul Chitic: “Zona Metropolitană încă nu a fost înființată! Unii primari au tratat politic subiectul!”

Articolul următor

Primarul Daniel Harpa, alături de președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc

3 Commentarii

  • De ce orașul Bicaz nu face parte din zona metropolitana a orașului Piatra Neamț !?

  • Zona e pana la Tasca,deci include Bicazu.

  • Nu este zona metropolitan Piatra Neamț
    Să citim legea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *