ISSN 2457 - 3973

Aparatul lui Arsene pentru teste Covid, preț dublu și performanțe la jumate față de cel din donații de la Roman!

Prefectul George Lazăr a prezentat, marți, într-o conferință de presă, mai multe documente care pun într-0 lumină cel puțin îndoielnică modul în care a fost achiziționat aparatul de testare Covid de fosta conducere a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Pe scurt, prefectul a explicat că aparatul a costat dublu față de cel cumpărat de mai multe firme private, și donat spitalului din Roman. În plus, aparatul de la spitalul din Piatra-Neamț are performanțe la jumătate față de cel de la Roman.

Este și motivul pentru care prefectul George Lazăr s-a întrebat retoric unde a fost grija lui Ionel Arsene pentru banii publici.

Aparatul de tip Real Time PCR, destinat analizelor în depistarea noului coronavirus a fost achiziționat de Consiliul Județean Neamț – Spitalul Județean cu suma de 556.558 lei și face aproximativ 16 teste la 6 ore. În paralel, aparatul de tip Real Time PCR, primit de Spitalul Roman din donație de la oameni de afaceri a costat 224.843 lei și face aproximativ 32 teste la 6 ore. În mod clar se poate observa că CJ Neamț a achiziționat un aparat Real Timer PCR la un preț dublu decât aparatul de la Roman și face jumătate din testele pe care le face aparatul de la Roman. Așa înțelege să gestioneze domnul Arsene banul public, să facă achiziții la de 2 ori prețul pentru un aparat care, din punct de vedere tehnic este la jumătate din capacitatea celui achiziționat din bani privați”, a declarat, într-o conferință de presă, prefectul George Lazăr.

Iată și factura plătită din banii nemțenilor pentru aparatul de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț:

Articolul anterior

Ciolacu se dezice de Arsene: ”Nu pot fi solidar cu acest limbaj!” Șeful PSD cere autorităților anchetă penală la CJ Neamț!

Articolul următor

Arsene SĂ NU DEA FOC județului Neamț! ”Marea nedreptate pornește dintr-un suflet nobil, corupt prin educație greșită!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *