NewsAllert :

Zile de foc la UPU Piatra-Neamţ! Urgenţele de la Roman, aduse două zile aici!

Un copil de 4 ani, rănit într-un accident rutier produs în Neamţ

A fost aprins iluminatul ornamental şi din bradul de Crăciun din Piatra-Neamţ

Poliţiştii de imigrări din Neamţ au depistat patru persoane din SUA, Sri Lanka şi Turcia care stăteau ilegal în judeţ

E.ON Piatra-Neamț se mută într-o nouă locație! Accesul în interior, doar cu programare telefonică sau on-line!

Ciprian Manoliu din cadrul ISU Neamţ – desemnat Pompierul de Onoare al anului 2022 în România

Tânără din Neamţ care a traversat neregulamentar, accidentată de un şofer octogenar

Deputatul Oana Bulai: „Refuzul Austriei de aderare a țării noastre la Schengen reprezintă umilirea noastră!”

Centrele de permanență din Neamț se reorganizează, din 1 ianuarie 2023! Iată lista centrelor!

„Nimeni singur de Crăciun” – o inițiativă a omului Daniel Vasilică Harpa

A mai rămas o zi până la deschiderea târgului „Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului”!

Florentina Moise (preşedinte PSD Piatra-Neamţ): „Mulţumită” primarului trecem în etapa „Crăciun de plastic pe bani mulţi”

Bărbat beat, accidentat pe trecerea de pietoni la Zăneşti de o şoferiţă din Piatra-Neamţ

De la buldozer la smart village! Drumul greu dar spre succes sigur al Asociaţiei „Ţinutul Răzeşilor” Neamţ!

Inspectorul şcolar general Florentina Moise: „Peste 7.000 elevi din Neamţ primesc de azi carduri sociale cu câte 500 lei!”

  • 9 decembrie 2022

ISSN 2457 - 3973

Aurelia Simionică va candida la Primăria Piatra Neamț din partea UNPR! (surse)

Demisia Aureliei Simionică din PSD Neamț materializată, vineri seara, printr-o solicitare în scris și făcută publică, sâmbătă, era discutată în interiorul partidului de circa două săptămâni. Tot de atunci, Aurelia Simionică a început o serie de negocieri cu mai mulți lideri de partide din județul Neamț. Faptul că în ultimii cinci ani a condus cea mai importantă organizație – PSD Piatra Neamț – deci cunoaște toate structurile pornind de la organizațiile pe secții de votare, au făcut din Simionică un ”bulgăre de aur”. Și, din acest motiv, Aurelia Simionică a devenit extrem de interesantă pentru mai toate partidele iar numele ei a intrat în ecuația matematică pentru primărie.

Însă, potrivit unor surse, Aurelia Simionică ar urma să fie prezentată, în câteva zile, drept candidat la funcția de primar al municipiului Piatra Neamț din partea UNPR. Practic, progresiștii sunt singurii de pe scena politică din Piatra Neamț care nu și-au desemnat candidatul, chiar dacă se vehicula numele avocatului Mihai Sava. Mai mult, se pare că parlamenarii UNPR au negociat îndelung, zilele trecute, cu Aurelia Simionică, termenii viitorului parteneriat politic.

PSD Piatra Neamț are circa 3.500 de membri de partid și totodată are 6 consilieri municipali. Câți dintre aceștia o vor urma pe Aurelia Simionică în UNPR? Nu speculăm niciun răspuns și nici nu vrem să prezentăm, pe surse, ce ar fi spus Aurelia Simionică.

Cât de mult contează dacă și Vlad Marcoci pleacă din PSD (chiar dacă pe alt drum politic), fapt care ține de zile, sau poate chiar de ore? Foarte mult, mai cu seamă în teritoriu și astfel se complică și ecuația pentru Consiliul Județean Neamț!

Revenind la Piatra Neamț, candidatura Aureliei Simionică la Primăria Piatra Neamț din partea UNPR ar da peste cap calculele electorale pe care și le-au făcut unii în pripă. Și se pare că surprizele vor continua!

Cine și cum va deconta această hemoragie din PSD Neamț, se va vedea. Să nu uităm însă că și Marcoci și Simionică au fost potențiali candidați la Primăria Piatra Neamț și au intrat într-un sondaj alături de Liviu Harbuz, acesta din urmă fiind desemnat, în final, candidat. Dar dacă Liviu Harbuz nu va mai candida la Primăria Piatra Neamț, spre exemplu, pentru că pierde procesul de incompatibilitate, atunci care sunt rezervele PSD? Pentru că nici Aurelia Simionică și nici Vlad Marcoci nu vor mai fi acolo! Iar odată cu ei, nici ….

 

Articolul anterior

PSD Neamţ şi-a prezentat candidaţii desemnaţi de societatea civilă în campania ”PSD îţi dă puterea”

Articolul următor

Cine pe cine a înlocuit la PSD Neamț! Pleacă Simionică și Fiterău, vine Jănel Iosub! Pleacă Marcoci, vine Ciprian Șerban!

2 Commentarii

  • Simionica +6 PSD-isti nu iau voturi cat JANEL IOSUB(recunosc nu l-am luat in calcul pe neculai timaru)……CLAR ?!?!

  • Sunt indignat de ce se întâmplă în org. PSD Piatra Neamţ cu preşedintele Aurelia Simionică. Cineva a pus presiune pe d-na A.Simionică să-şi dea demisia din funcţie, fără a se arătata motivele. Eu o cunosc bine, am luptat în multe campanii electorale alături de domnia sa, a avut rezultate, a ieşit vice primar Piatra Neamţ. Are foarte multe calităţi peste medie, este intrasigentă cu o putere de muncă extraordinară; Nu are păcate politice si asta se poate verifica. Preşedinţii org. de cartier a dus numele ei în casele pietrenilor 16 ani cerându-le votul. Parlamentarii de Neamt au o mare datorie faţă de cei care i-a dus în Parlamentul României. Noi mergem la vot şi vom vota acolo unde scrie Aurelia Simionică. Nimic mai mult.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *