NewsAllert :

Recidivă penală la Roznov, a lui Ionel Ciubotaru?! Sesizare la ANI pentru conflict de interese! Ar fi dat pășunea în concesiune ginerelui!

Mugur Cozmanciuc: ”Sondajele sunt favorabile PNL. Pentru victorie e nevoie de o mobilizare în tot județul!” (document)

A început montarea semafoarelor inteligente în ”intersecția morții” de la Girov

Cadavrul unui bărbat a fost găsit într-o fântână din Mărgineni

Mesajul tulburător pentru Ionel Arsene de la un pacient cu COVID, în stare gravă: ”Cum poți minți așa?… Aștept să mă trosnești!”

Peste 250 de incendii s-au produs la gospodării din Neamț, anul acesta! Au murit 9 oameni!

APASERV oprește (iar) apa în Piatra-Neamț, joi – 24 septembrie, pe 26 de străzi!

Jurnaliști de investigație din Iași: ”Comision de 3 milioane euro la Spitalul Covid. Popa si Arsene au batut palma”

Mugur Cozmanciuc(PNL): Construim în Neamț un Centru Național de Sănătate! Pentru sănătatea nemțenilor avem la dispoziție 100 milioane euro

Vorbe, nu fapte! Arsene, în 2017: Spital Județean nou, UPU, 5 heliporturi și centru multifuncțional de sănătate la Poiana Teiului.

Starețul Mănăstirii Petru Vodă, arhimandritul Hariton Negrea, mesaj despre Mugur Cozmanciuc! ”Îl recomand pentru sufletul meu” (video)

Mugur Cozmanciuc: Ca președinte al CJ Neamț, îmi asum să atrag peste 1 miliard de euro pentru dezvoltarea județului

Iluminatul public din Piatra-Neamț va fi modernizat cu fonduri europene

Un bărbat a fost găsit mort într-un apartament din Bicaz, unde izbucnise un incendiu

Unde s-au dus 3,2 milioane euro din banii nemțenilor?! Nelu Tătaru: Spitalul de la Lețcani, fără avize și personal. NU poate primi pacienți”

  • 25 septembrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Bodești, singura comună din Neamț unde nu se pot deschide restaurantele și barurile din 1 septembrie

Comuna Bodești este singura unitate administrativ teritorială în care activitățile din cafenele și restaurante nu pot fi reluate începând de marți, 1 septembrie.

Anunțul a fost făcut de prefectul George Lazăr care a subliniat, într-o conferință de presă, că situația se datorează indicelui de infectare din localitate.

Astfel, activitățile nu pot fi redeschise în localitățile unde rata de îmbolnăvire este mai mare de 1,5 la o mie de locuitori în ultimele 14 zile.

”La Bodești, incidența comunitară în ultimele 14 zile este de 1,96 la mia de locuitori. Pe 7 septembrie, în conformitate cu datele de la DSP, vom evalua din nou situația din comuna Bodești. Dacă incidența cazurilor este în coborâre, vor fi redeschise aceste activități și aici. Sau dacă incidența comunitară sare de peste 1,5 la mie în alte localități, vom vedea dacă este cazul să închidem activități”, a declarat prefectul George Lazăr.

În celelalte localități vor fi redeschise cafenelele, restaurantele și cinematografele, cu condiția să nu se depășească 50% din capacitatea unității.

Prefectul George Lazăr a adăugat că vor fi efectuate controale la operatorii economici din zona cafenele/baruri/restaurante/cinematografe însă doar din punctul de vedere al respectării normelor sanitare.

”Concluzia noastră a fost una extrem de clară: ne dorim ca tot ce înseamnă agent economic să își poată relua activitatea, cu aplicarea normelor de sănătate publică, dar să își reia activitatea. Sectorul HORECA și cele adiacente au fost grav afectate de pandemie și sunt un motor important în economia României și a județului Neamț. Nu vrem ca agenții economici din domeniu să fie controlați de nu știu câte ori. Controlul va fi doar pentru prevenirea și răspândirea epidemiei de COVID-19”, a declarat prefectul George Lazăr.

sursa foto: facebook primăria bodești

Articolul anterior

Polițiștii rutieri din Neamț au dat aproape 1.000 de amenzi într-o săptămână! Au fost reținute 125 permise!

Articolul următor

Prefectul George Lazăr: ”Sper că nu se pregătește privatizarea APASERV”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *