ISSN 2457 - 3973

Ciprian Șerban (deputat PSD Neamț): ”Alocația copiilor este un drept, nu o favoare făcută de Orban!”

Deputatul PSD de Neamț, Ciprian Șerban, i-a atras atenția astăzi premierului Ludovic Orban că alocația copiilor este un drept, nu o favoare făcută de Guvern!

”În fiecare zi, cu fiecare declarație, mi se confirmă că guvernul liberal nu are ca scop asigurarea unui trai mai bun pentru români. Ultima ieșire publică a șefului guvernului, Ludovic Orban, referitoare la dublarea alocațiilor copiiilor este de o incredibilă cruzime! Te lasă, pur și simplu, fără cuvinte! Cum să compari un drept al copiilor cu o pomană? Știe dl Orban semnificația cuvântului ”pomană”? Pentru câți dintre voi, prieteni, acest drept, această formă de ocrotire acordată de stat copiilor, este o gură de aer în asigurarea unui trai decent, a celor necesare copiilor voștri? Pentru câți dintre voi înseamnă pâinea de pe masă, hăinuța sau rechizitele pentru școală? Câți dintre voi își permit să economisească acești bani pentru copii? Dumneavoastră, d-le Orban, puteți să răspundeți la aceste întrebări? Știți ce reprezintă această alocație pentru mult prea multe familii din această țară? Dar ce vă pasă vouă, guvern liberal, în cruzimea și disprețul vostru arătate românilor zi de zi, de sărăcia din țară!”, a declarat Ciprian Șerban.

Deputatul PSD de Neamț a precizat că trebuie adoptate cât mai multe programe de protecție socială, de creștere a nivelului de trai, de asigurare a accesului tuturor copiilor la educație și sănătate. Iar accesul la educație și sănătate trebuie să fie gratuit pentru toți copiii!

”Ludovic Orban consideră că dreptul la alocație este o pomană! Sau acte de bunăvoință, de milă, că sunt mari favori pe care el, guvernul Orban, în mărinimia lui, le face copiilor noștri! Încetați, domnule Orban, să vă mai ascundeți refuzul inexplicabil de a da copiilor dreptul lor consfințit de lege, o lege adoptată în Parlamentul României și promulgată de președintele liberal al României, invocând ”greaua moștenire PSD-istă” sau criza economică provocată de pandemia SARS-CoV-2! Eurostat, organismul de statistică al Comisiei Europene, pe care cred că nimeni nu îl poate bănui de partizanat politic, anunța, în luna martie a acestui an că România a avut, în ultimul trimestru din 2019, a patra creștere economică din Uniunea Europeană, comparativ cu 2018, și a treia creștere în ritm trimestrial. Deci, locul 4 și locul 3 din Uniunea Europeană. Același Eurostat , anunța, la jumătatea lunii mai 2020, tot în baza studiilor și analizelor, că economia României a înregistrat în primul trimestru din 2020 cea mai mare creştere comparativ cu evoluţia economiilor din celelalte state membre ale Uniunii Europene, cu un avans al PIB de 2,7% serie ajustată sezonier. Sunt cifre reci, statistice. Nu le poți contesta! Deci, ”greaua moștenire PSD-istă” nu este jurstificată! Aceste rezultate recunoscute de organisme internaționale, au fost posibile datorită politicii de guvernare a PSD! Că guverul PNL-ist nu este competent să gestioneze bugetul țării s-a văzut în împrumuturile repetate, sistematice, în condiții extrem de îndatoritoare pentru România, făcute încă de la finalul anului trecut de celălalt incompetent liberal, Florin Cîțu, ministrul finanțelor”, a mai spus deputatul Ciprian Șerban.

Parlamentarul susține că situația financiară ”dezastruoasă” a României se datorează ”incapacității acestui guvern de paie care ”gândește serios”, ”analizează serios” cum să încalce cât mai multe drepturi ale românilor”.

”Este adevărat că pandemia de coronavirus a afectat mediul de afaceri. Și, implicit, economia țării. Antreprenorii au nevoie de ajutor real. Nu de analize, nu de sesiuni de gândire, nu de promisiuni și sub nicio formă nu de campania de imagine pe care PNL și-o face 24/7 pe banii noștri. Și are nevoie de ajutor acum!”, a menționat deputatul Șerban.

Articolul anterior

Locuitorii din Agârcia, la capătul puterilor! Lucrările de 7 milioane de lei de la drum, lăsate în paragină! (foto-galerie)

Articolul următor

Arsene – un nou derapaj verbal! L-a făcut indirect ”bou” pe prim-ministrul Ludovic Orban!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *