ISSN 2457 - 3973

Comemorarea lui Eminescu este sărbătorită de CJ Neamț prin acordarea Premiului Național … ”Ion Creangă” (editorial Adrian Alui Gheorghe)

Comemorarea lui Eminescu, la Neamț, este ”sărbătorită”, anul acesta, prin acordarea Premiului Național … ”Ion Creangă”! A mai fost o tentativă de acordare a aceluiași premiu la 1 Mai, ”ziua muncii”, dar lucrurile nu au funcționat pentru că un juriu național, care îl avea președinte pe domnul Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România, a decis ca premiul să fie acordat în acest an scriitorului Livius CIOCÂRLIE. Cine e Livius CIOCÂRLIE? Intrați pe internet și aflați. Ei, tot pe internet au intrat și intelectualii rasați de la consiliul județean și au aflat că ”acest Ciocârlie” nu iubește partidul lor, dimpotrivă. Așa că i-au trimis o scrisoare cu ”flit” domnului Nicolae Manolescu și i-au spus că normele de valoare literară națională se stabilesc prin ”hotărîre de consiliu” …! Domnul Nicolae Manolescu s-a retras, împreună cu tot juriul, din această ”afacere” care este unică în România prin modalitatea absolut bizară de reacție a ”băștinașilor”. Ca să nu spunem că e o deturnare de sens a regulamentului și a mizei premiului, e o năclăire marcă locală. Trebuiau cheltuiți banii cu orice preț? Chiar în dispreț pentru regulament și pentru un juriu național? Ce legătură are data de 14 iunie cu biografia lui Ion Creangă? Ei, da, de 1 mai, ”ziua muncii”, ar mai fi mers, pentru că humuleșteanul a scris ”Povestea unui om leneș”, nu e așa? Nu mai contează cine va lua Premiul Ion Creangă la comemorarea lui Eminescu, important e că vorbim din nou de un lucru făcut cu … dosul. Ca la noi!

Continuarea editorialului semnat de Adrian Alui Gheorghe în cadrul ”Cronicii de 5 secunde” o puteți citi dând click aici

Articolul anterior

Pompierii ISU Neamț au scos 40 butelii de oxigen dintr-o clădire cuprinsă de flăcări

Articolul următor

UPDATE A decedat bărbatul care a făcut infarct pe stadion și a fost transferat cu elicopterul SMURD la Iași

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *