NewsAllert :

Parlamentul a aprobat data alegerilor locale: 27 septembrie! Iată calendarul premergător votării!

Președintele Mugur Cozmanciuc anunță deblocarea lucrărilor pe drumul Bicaz – Poiana Largului! ”Astăzi s-a semnat contractul!”

Investiții pentru optimizarea infrastructurii de transport și creșterea calității vieții cetățenilor din Piatra-Neamț din fonduri europene

Trei autoturisme implicate într-un accident la Dulcești! Două persoane au rămas încarcerate!

Prefectul George Lazăr îl somează pe ministrul Sănătății să redeschidă urgent Spitalul Județean Neamț! PSD-ul din minister rezistă!

PSD Neamț își disprețuiește proprii membri! Candidat din Giurgiu la Primăria Piatra-Neamț!

Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): “Lucrările pe DN15 Bicaz – Poiana Largului, gata până la sfârșitul lunii septembrie!”

Cristian Sauciuc – candidatul PMP la preşedinţia CJ Neamţ; Bogdan Gavrilescu – Primăria Piatra-Neamţ

Ce animal ciudat a transportat un șofer din Neamț pe bancheta din spate a unui Logan

Încă 2 medii de 10.00 la Bacalaureatul din Neamț, după rezolvarea contestațiilor

Bărbat accidentat de tren la Trifești! Victima a murit pe loc!

Accident cu 6 victime în intersecția Izvoare cu Mărgineni (Papuc)

APASERV anunță că luni, 6 iulie, OPREȘTE APA în Piatra-Neamț și 4 comune! Iată detaliile!

Situația COVID-19 în Neamț, sâmbătă – 4 iulie! Confirmate 977 persoane, vindecate 832! Iată și alte date importante!

Masca și distanțarea la control! Polițiștii din Neamț au verificat terasele, parcurile, centrele comerciale și obiectivele turistice!

ISSN 2457 - 3973

PSD s-a făcut de râs în ședința CL Piatra-Neamț! Bătuți cu propriile arme de primarul Chitic pe cazul Troleibuzul!

Scene penibile s-au desfășurat la finalul ședinței de marți a Consiliului Local Piatra-Neamț, atunci când consilierul PSD Victor Marghidan a cerut să iasă cuvântul pe cazul ”Troleibuzul”.

Cu întrebările făcute pe hârtie de la ”centru”, Marghidan a încercat – profitând de prezența presei în sală și de iminenta campanie electorală – să puncteze în favoarea PSD și să îl facă răspunzător pe primarul Dragoș Chitic de situația de la Troleibuzul.

Este vorba de blocajul financiar apărut după ce Consiliul Județean nu a mai achitat subvenția pentru gratuitățile oferite locuitorilor din Gârcina, Alexandru cel Bun, Dumbrava Roșie, Săvinești, Roznov și Piatra-Neamț. Astfel, vineri nu a mai fost asigurat transportul public de călători de către Troleibuzul care a invocat lipsa banilor pentru achiziționarea motorinei.

Cu o mimă filozofală, Victor Marghidan a anunțat la finalul ședinței Consiliului Local că ”are mai multe întrebări pentru domnul primar cu privire la situația apărută în ultimele zile la societatea Troleibuzul”.

Primarul Dragoș Chitic i-a dat cuvântul și l-a ascultat cu calm până la final, constatând cu zâmbetul pe buze că PSD, prin Victor Marghidan, se bate cu propriile arme.

Mai întâi, primarul a fost luat la rost că nu mai plătește compensațiile financiare către Troleibuzul după care a fost întrebat ce măsuri a luat pentru a asigura transportul de călători ”corect și în condiții civizilizate în continuare”. 

Iată a ce răspuns primarul Dragoș Chitic: ”Decizia de a veni astăzi cu o interpelare ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns. Este o problemă extrem de gravă pe care a generat-o chiar partidul din care faceți parte (PSD – n.r.). Nu primarul decide dacă acordă sau nu compensație, nu primarul a decis valoarea gratuităților. Nu v-am auzit să interveniți înainte de momentul de a sista transportul vineri, la 8 grade Celsius și ploaie afară. Troleibuzul a decis de unul singur, fără să ne consulte, să reducă numărul de călătorii gratuite într-o lună de la 30 la doar 10. Nu v-am auzit să spuneți nimic în sensul acesta. Nu v-a oprit nimeni să aveți o inițiativă locală prin care să reglementați aceste lucruri. Consiliul Local este cel care decide și nu primarul. Spuneați că CJ a rezolvat problema. Doamne, noroc de CJ, că altfel nu mai circula nimeni în Piatra-Neamț…. Dar de ce a dat banii după ce nu mai aveau cu ce să alimenteze autobuzele la pompă? Cine i-a oprit să vireze acești bani joi, să deblocheze situația, să aibă Troleibuzul bani și să nu mai oprească vineri transportul?”.

Ca un kamikaze, consilierul Victor Marghidan a insistat pentru că așa erau directivele de la centru. Așa că l-a întrebat pe primar ce a întreprins pentru a rezolva situația apărută vineri.

”Am făcut mult mai multe decât vreți să știți. Dacă vineri s-a circulat în Piatra-Neamț, și nu au rămas oamenii în stații pe ploaie și la 8 grade Celsius, mi se datorează în mare măsură. Cei 5 membri ai Consiliului de Administrație de la Troleibuzul, numiți de Consiliul Județean, au luat o măsură aberantă și nu au comunicat Primăriei Piatra-Neamț nimic. Doamna director mă sună pentru orice alte probleme dar pentru o problemă atât de importantă nu s-a sinchisit măcar să dea un telefon. Am aflat din presă că vineri nu vom avea transport public de călători în Piatra-Neamț (Troleibuzul a anunțat sec pe facebook decizia – n.r.). Am discutat și astăzi cu domnul Ion Rotaru (președinte ADI Urbtrans – n.r.) care este colegul dumneavoastră de partid și este foarte nemulțumit. Nu mi-a reproșat mie nimic ci altora cu care nu eu sunt coleg de partid. Iar domnul Rotaru vrea să iasă din Urbtrans pentru că s-a săturat de această bătaie de joc privind transportul de persoane din Piatra-Neamț și comunele limitrofe”, a declarat Dragoș Chitic.

Fără soluții, Marghidan a propus ca în viitoarea ședință ordinară sau extraordinară a Consiliului Local să se aprobe alocarea lunară a unor sume de bani către societatea Troleibuzul. A fost momentul în care primarul Dragoș Chitic a izbucnit.

”Nu vă oprește nimeni să aveți o inițiativă legislativă, dați câți bani vreți la Troleibuzul. Dacă vreți să acoperim din banii pietrenilor, pe care și așa nu îi avem, 8 miliarde de lei în fiecare lună, o gaură neagră la o societate la care Consiliul Județean are 98% din acțiuni, nici o problemă…. Cele 8 miliarde pierdere pe lună de la Troleibuzul se datorează ineficienței, administrării necorespunzătoare și lipsei de intervenție a acționarului majoritar care este Consiliul Județean”, a spus primarul.

În final, edilul i-a propus lui Victor Marghidan să fie el reprezentantul primarului în societatea ADI Urbtrans, moment în care consilierul PSD a bătut în retragere, spre amuzamentul tuturor.

De remarcat un alt aspect interesant, scos la iveală de primarul Dragoș Chitic, în ceea ce privește cheltuielile curente de la Troleibuzul. Fiecare dintre cei 5 membri ai Consiliului de Administrație, numiți de majoritatea PSD-ALDE din Consiliul Județean, încasează lunar peste 2.000 lei. Adică peste 1,2 miliarde de lei vechi în fiecare an!

Pentru cine vrea să vadă modul în care PSD Piatra-Neamț s-a așezat singur în genunchi în ședința de astăzi, o poate face vizionând de la minutul 5.15, mai jos:

Articolul anterior

Consilierul Cătălin Misăilă îi caută la salarii și contracte pe directorii societăților Consiliului Local Piatra-Neamț

Articolul următor

Copil de 11 ani, tâlhărit de un adolescent de 17 ani

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *