ISSN 2457 - 3973

Crista – minunea de fată cu media generală 10,00! A terminat șefă de promoție la Roznov!

Are 14 ani, a terminat clasa a VIII-a de la Liceul ”Gh. Ruset Roznovanu” cu media 10.00 și visează să devină polițistă! Aceasta este povestea pe scurt a unei adolescente pe cât de modestă, pe atât de sufletistă. Și parcă prenumele îi și rimează: Crista, sufletista!

Numele ei complet este Crista Minola Alesia Ursache și are deja povești de spus cât să umple câteva cărți. Deocamdată a umplut inimile părinților, bunicilor și prietenilor cu fericire că a terminat șefă de promoție. De la începutul anului școlar și până în ultima clipă a avut doar note de 10,00. Așa că media finală – singura dintre clasele a VIII-a a fost 10,00!

Crista este o fire veselă și nici pe departe nu este ceea ce răutăcioșii ar spune ”tocilară”. Ba din contra! Are activități extra-școlare (cântă, ursește, dansează și prezintă modă), face sport, iese în oraș cu prietenii, participă la spectacole și concursuri. Iar în restul timpului învață. Știe, a înțeles de multă vreme că învață pentru ea și nu pentru alții. Că viitorul și-l construiește pas cu pas. Cu sacrificii, cu muncă, înțelepciune și credință în Dumnezeu!

Părinții – Tania și Bubu – i-au fost mereu aproape necondiționat. Au susținut-o în toate demersurile fără să încerce să îi schimbe cursul vieții alese. Iar rezultatele au venit.

Visul cel mai mare al Cristei este să devină polițistă așa că se pregătește din timp pentru Academie. Drumul  este lung dar calea aleasă pare să fie cea potrivită. Am bătut și noi la ușa casei în care locuiește Crista și am rugat-o ca de la înțelepciunea celor 14 ani de viață să ne acorde un scurt interviu. De ce merită să îl citiți? Pentru că răspunsurile vin din sufletul curat al unui copil. Iar copiii ca ea vor reprezenta viitorul nostru!

Reporter: Crista, ești șefă de promoție a claselor a VIII-a de la Liceul ”Gh. Ruset Roznovanu”. Ce sentimente te încearcă având în vedere această performanță?

Crista Ursache: A fost un an foarte greu dar rezultatul meu mă bucură foarte mult! Bucuria pe care o simt nu poate fi exprimată în cuvinte! Sunt onorată și mulțumesc tuturor profesorilor pentru îndrumare, pentru cuvintele frumoase și înțelegere!

Reporter: A fost o ambitie a ta sau pur si simplu acesta a fost traseul tau scolar?

Crista Ursache: Cred că orice copil si-ar dori să termine clasa a VIII-a cu media 10,00. Nu a fost o ambiție, a fost o dorință. Am ajuns la acest rezultat datorită lui Dumnezeu care mi-a luminat mintea și mi-a scos în cale dascăli minunați. Am făcut câteva sacrificii ca să termin cu media 10,00 însă rezultatul mă bucură foarte mult.

Reporter: Ce ai simțit când ai predat Cheia Succesului? Ce i-ai transmis colegului tau?

Crista Ursache: Cu toţii devenim bucuroşi cu gândul la succes iar asta ne face adesea să uităm de dificultăţile ce stau în calea spre el. Cheia Succesului semnifică o părticică din anii mei de școală în care am studiat pentru a ajunge la acest merit. I-am înmânat colegei mele Cheia Succesului și am felicitat-o pentru reușita sa.

Reporter: Cât de greu ți-a fost să termini cu 10 pe linie?

Crista Ursache: A fost un an greu dar deosebit de frumos. Am fost organizată, mi-am gestionat foarte bine timpul și m-am concentrat să fac față cu brio tuturor îndatoririlor.

Reporter: Ce ai vrea să urmezi în continuare și de ce?

Crista Ursache: Mi-aș dori să urmez un profil uman deoarece acolo mă regăsesc, mă simt cel mai bine și consider că îmi va călăuzi pașii spre meseria pe care mi-o doresc.

Reporter: Ce meserie îți dorești?

Crista Ursache: Îmi doresc să urmez Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”. Sper că visul meu va deveni realitate.

Reporter: Îți las ție încheierea, așa cum dorești.

Crista Ursache: Mai e un pas și vom închide în urma noastră ușa clasei a VIII-a! Mai e o clipă doar și copacii din curtea școlii vor foșni mai bătrâni cu o adiere! Cum vor arăta oare holurile școlii după ce umbra noastră va pieri? Cum vor fi sufletele noastre după ce florile și zâmbetele se vor ofili? Mai privim o dată înapoi, ca și cum am vrea să nu uităm nimic din cei 8 ani petrecuți aici! Rămas bun clasă cu ferestre inundate de lumină, cu bănci frumos aranjate, cu tabla pe care, oare câte litere și cifre am scris?

Rămas bun școală și nu fi tristă, copilăria noastră rămâne aici, ghemuită în vreun ungher sau alergând speriată la clinchetul clopoțelului!

Va trece vara…iar  frunzele ruginii căzute la pământ vor vesti o nouă toamnă! Clopoțelul va suna iar, dar pașii noștri vor trece alte praguri și inimile noastre ne vor fi strânse de emoția acestor începuturi!

Rămas bun, dragi colegi și mulțumesc pentru zâmbete, pentru umărul puternic pe care la nevoie m-am sprijinit, pentru gândurile bune pe care mi le-ați oferit!

Rămas bun, domnișoara dirigintă, dumneavoastră, cea care ați fost mereu izvoul nesecat de sfaturi bune și gânduri frumoase. Sperăm să uitați umbra pe care v-am adus-o uneori în privire și cuta ce v-a brăzdat fruntea deseori!

Rămas bun, dragi dascăli, dumneavoastră, cei care ne-ați inspirat mereu încredere, curaj și simpatie. Nu vom putea vreodată să vă mulțumim îndeajuns dar vom încerca să ne ghidăm pașii spre cele mai înalte culmi, pentru ca dumneavoastră să fiți mândri de noi!

În clipa despărțirii, mirosul florilor devine amar iar zborul viselor neliniștit!

S-a făcut târziu.

Clopoțelul stă să sune…acum … pentru ultima dată!!!

BUN RĂMAS, ȘCOALA MEA!

TE VOI PĂSTRA ÎN INIMA CÂT PENTRU O ETERNITATE!

Crista

Read Previous

Bărbatul care a făcut infract pe stadion a fost transferat la Iași, în stare gravă, cu elicopterul SMURD (foto-video)

Read Next

Vasile Diaconu, arheologul care pe baza unui ciob rescrie istoria milenară a județului Neamț

One Comment

  • Felicitari si succes in viata !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *