ISSN 2457 - 3973

Dăncilă umple astăzi buzunarele baronilor PSD cu banii nemțenilor

Drumul spre iad este pavat cu bune intenții. Sau cum buzunarele baronilor PSD se umplu cu banii nemțenilor, sub paravanul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Celebrul program, împărțit în două etape, trimite astăzi, în teritoriu câteva sute de milioane de lei, în special pentru lucrări de reparații și reabilitări de drumuri.

Câte dintre aceste lucrări sunt făcute cu simț de răspundere și vor rezista, vedem în anii ce urmează. Însă nu putem să nu aducem aminte, de exemplu, de drumul județean care urcă spre Bisericani și care, în mai puțin de un an, s-a surpat. Vorbim de 12,5 milioane de lei alocate tot prin celebrul PNDL! Am scris aici toate detaliile legate de situația de pe DJ157C

Banii alocați astăzi, din pix, de prim-ministrul demis Viorica Dăncilă vor ajunge la primării cu destinație exactă: să fie achitate facturile constructorilor care au executat lucrări pe PNDL.

Dar cine sunt acești constructori, spre exemplu, în Neamț?

Din felia denumită PNDL 2, cu o valoare parțială de peste 264 milioane lei (adică aproape 56 milioane euro) se înfruptă o asociere formată din 8 firme: Aqua Parc (lider de asociere), Mavgo Holding SRL, Danlin XXL SRL, Darcons S.R.L, Trust CCDP S.R.L, Hydrostroy AD, Alido Proiect SRL și Rutier Consult SRL.

În jurul unor firme există informații credibile că, de fapt, în spate s-ar afla altcineva.

Contractul de finanțare a fost semnat pe 26 iulie 2019 de președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, cel pe care președintele Klaus Iohannis avea să îl catalogheze ca ”baron local”. Ionel Arsene a declarat atunci că nu se consideră a fi un baron local. 

Revenim la firmele care își împart acum cele 56 de milioane de euro din PNDL 2, cu mențiunea că valoarea totală în județul Neamț depășește 150 milioane euro.

Lider de asociere este SC Aqua Parc SRL, despre care se spune că ar fi controlată chiar de cumătrul lui Ionel Arsene. De altfel, Ginel Vlasie (cel care ar administra în fapt societatea) nu s-a sfiit să apară în poze alături de cumătrul său, la lucrări efectuate de Aqua Parc. Este aceeași firmă care a făcut lucrarea pe drumul spre Bisericani, drum care s-a surpat în mai puțin de un an de la execuție.

Și despre Mavgo Holding se spune că ar fi controlată de același personaj, rudă prin alianță cu șeful PSD Neamț.

Despre firma Trust CCDP, administrată de Daniel Niță, se știe că a preluat postul de televiziune Tele M. Și o parte dintre contractele de lucrări de la Consiliul Județean.

Societatea Darcons SRL este controlată de Romică Rotaru, tatăl deputatului PSD de Neamț, Alexandru Rotaru. Familia Rotaru deține, între altele, Resortul Condor, al cărui valoare este amețitoare, dar și un alt proaspăt hotel (Cazare Hotel Restaurant Phoenix) ridicat pe drumul european E85. Este un semn bun că lucrările cu statul aduc profituri care îți permit să îți faci în câțiva ani un adevărat imperiu la vedere. Alex Rotaru a fost desemnat neoficial candidat la Primăria Roman. în cadrul aceluiași mare balt prin care PSD pierde toate alegerile la Roman. Dar câștigă lucrări…

Societatea Hydrostroy AD are sediul social în Varna – Bulgaria dar asta nu a împiedicat-o să prindă contracte mănoase în Neamț și în alte județe. Spre exemplu, alături de firmele nemțene Aqua Parc și  Mavgo Holding a câștigat contractul de realizare a centurii ocolitoare a municipiului Galați, în valoare de peste 113 milioane lei. În asociere este și societatea SC Ideal Windows SRL care, la rândul său, are mai multe contracte în județul Neamț. Despre legăturile dintre această ultimă firmă și un anumit personaj din județul Neamț, cu studii la Galați, vom reveni în perioada imediat următoare. Pentru că, nu-i așa, nimic nu este întâmplător.

SC Danlin XXL a efectuat mai multe lucrări pe drumurile naționale în ultima perioadă și se ocupă, alături de SC Aqua Parc și Mavgo Holding, de lucrările pe drumul Bicaz – Poiana Largului. Contractul are o valoare de peste 300 de milioane de lei (peste 63 milioane euro) și a fost acordat fără lictație, pe lucrări de situații de urgență. Surse bine informate spun că lucrările nu vor fi finalizate în termen (31 decembrie 2019) și se va cere prelungirea contractului pe diverse motive. Însă nu Danlin XXL ar fi societatea care nu și-ar fi făcut partea de lucrare.

SC Rutier Construct și SC Alido Proiect sunt două firme de consultanță tehnică pentru lucrări rutiere care au mai avut, în trecut, contracte cu Consiliul Județean Neamț.

Iată ce spunea între altele Ionel Arsene, într-o conferință de presă de semnare a contractului de execuție cu constructorii: “Aştept de la dumneavoastră seriozitate, iar dacă întâmpinaţi vreo problemă, vă rog să apelaţi la mine. Voi avea uşa deschisă pentru fiecare dintre dumneavoastră”. 

Aceasta este situația reală din județul Neamț dar cu siguranță vom fi contraziși la finalul ședinței de guvern prin diverse postări pe paginile de facebook ale liderilor PSD. Evident, urmate de articole comandate sau postări preluate din dragoste de țară, județ și de lider.

Articolul anterior

Femeia care a sărit în lacul Bâtca Doamnei a murit

Articolul următor

O femeie de 38 ani din Neamț s-a autoincendiat

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *