ISSN 2457 - 3973

Traseiștii politici și incompatibilii, blocați de PNL să candideze la primărie! Alertă în Neamț!

Comisia de unificare a PNL a stabilit zece criterii pe care trebuie să le îndeplinească cei care candidează la alegerile locale și parlamentare în 2016, printre care să nu fie traseiști politici, să nu se afle în stări de incompatibilitate și conflict de interese, să nu aibă datorii la stat și probleme penale.

Cele zece criterii completează regulile statutare și vor fi transformate într-un proiect de hotărâre pe care Secretariatul General îl va trimite organizațiilor județene spre informare, urmând a fi adoptat prin decizia Consiliului Național în data de 11 decembrie.

Regulile și criteriile fixate astăzi vizează în primul rând următoarele capitole: lustrația, traseismul politic, nepotismul, contractele și relația cu statul, falsul în declarații, stările de incompatibilitate și conflict de interese, eventualele atitudini discriminatorii, eventualele datorii pe care le au candidații la bugetul de stat, forme de plagiat și problemele penale. Acestea sunt principalele zece puncte care în mod obligatoriu trebuie respectate de toți candidații PNL înscriși în cursa pentru campania electorală din primăvara următorului an și din toamna anului 2016. Ele vor fi aplicate la nivelul primăriilor municipii reședință de județ și consiliilor județene de către Biroul Politic Național, iar la nivel județean de către Biroul Politic județean pentru primăriile localităților în afara municipiilor reședință de județ.

În județul Neamț sunt cel puțin 2 mari situații de acest gen. Dacă într-un caz se vorbește neoficial de o posibilă situație de incompatibilitate ce se află în analiza ANI, în a doua situație lucrurile sunt evidente. Pentru că, dacă se pune în aplicare interdicția candidaturii celor care au trecut pe la mai multe partide, primarul municipiului Roman are o mare problemă. Dan Laurențiu Leoreanu a fost membru și chiar consilier municipal PSD până în 2007 după care a fost membru al PLD, PDL, independent, susținător declarat al Mișcării Populare și în final, din nou PNL. Nu ar fi singurul caz dar este cel mai vizibil și dacă Biroul Politic Județean al PNL Neamț va acorda o derogare în acest caz, atunci va fi nevoit să aprobe toate cazurile similare de mai mică amploare. În caz contrar, există soluții de avarii care par tot mai aproape de adevăr!leoreanu-udrea

Dacă traseismul politic mai poate fi trecut cu vederea de conducerea partidului, situațiile de incompatibilitate sau, mai grav, de conflict de interese (care are și latura penală) nu vor fi tolerate mai mult ca sigur de conducerea PNL. Astfel, Agenția Națională de Integritate va avea un cuvânt greu și indirect în desemnarea candidaților PNL la primării și consiliu județean. Mai este suficient timp până la alegerile locale ca ANI să scoată pe piață decizii în cazuri surpriză chiar și pentru cei care vor fi vizați. Deocamdată, ANI face curățenie în PSD Neamț, unde lista a rămas deschisă!

Articolul anterior

Ioan Chelaru: Valul de atentate a găsit sâmburi și în România!

Articolul următor

EXCLUSIV Traian Băsescu este așteptat la Piatra Neamț

2 Commentarii

  • La piatra neamt: Dragoș chitic si-a dat demisia din PD-L si s-a lipit PMP-ului in 2013, apoi s-a declarat independent cu legea lui Dragnea. Monica Anton a fost PPDD, apoi independent si actual declarat incompatibil de ANI

  • problema pnl a devenit de interes national si trebuie dezbatuta cu toti membri pnl+pdl+simpatizanti.asa de urgenta este incat la pingarati au fost mobilizati cu mic cu mare la scoala stejaru in frumoasa zi de sfantul nicolae(06.12.2015)gazduirea a fost asigurata de dl.ghelase consilier local si membru in consiliul de administratie la scoala pangarati cu acordul d-lui milea insp.gen.adjunct isj neamt simpatizant pnl.de aceea drumul era blocat de masinile participantilor iar la urmatoarea intalnire vor fi convocati si parintii elevilor de la scoala.cred ca s-a inceput marea prosteala din partea pnl.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular