ISSN 2457 - 3973

Deplasarea în Zona Metropolitană Piatra-Neamț, fără declarație de justificare!? Iată care este limita de 30 kilometri!

Deplasările în zonele metropolitane din România se pot face fără declarații de justificare pe durata Stării de Alertă, potrivit deciziilor luate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

În județul Neamț avem o singură zonă metropolitană, înființată la sfârșitul anului trecut de 7 primari.

Este vorba de Zona Metropolitană Piatra-Neamț care are în componență orașul Bicaz și comunele Tarcău, Alexandru cel Bun, Gârcina, Bodești și Războieni.

Practic, deplasarea între municipiul Piatra-Neamț și limita maximă a acestor localități ar trebui, potrivit CNSU, să se facă fără nici un fel justificare, dar cu respectarea măsurilor de distanțare socială și protecție (mască, grupuri de maxim 3 persoane dacă nu sunt din aceeași familie, etc).

Înființarea Zonei Metropolitane Piatra-Neamț, pe 19 noiembrie 2019, are ca scop atragerea de fonduri europene, știindu-se faptul că UE consideră eligibile proiectele care se adrează unor comunități mai mari.

Dar, până la atragerea fondurilor europene, iată că Zona Metropolitană Piatra-Neamț produce un prim efect neașteptat, și anume deplasarea pe timpul Stării de Alertă fără declarația justificativ.

Totuși, această facilitate nu ar trebui să impulsioneze oamenii să facă deplasări inutile și să nu respecte măsurile de protecție și prevenție.

Later Edit – Primarul Dragoș Chitic a declarat că încă nu a fost emisă hotărârea judecătorească privind înființarea Zonei Metropolitane, deși actele au fost depuse încă de anul trecut, ceea ce pune într-o cu totul alta lumina întreaga situație.

 

Articolul anterior

A fost numită noua conducere a Spitalului Județean Neamț! Iată cine face parte din echipa Ghineț! (documente)

Articolul următor

Primarul Chitic: “Zona Metropolitană încă nu a fost înființată! Unii primari au tratat politic subiectul!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *