ISSN 2457 - 3973

Deputatul Ciprian Şerban (PSD Neamţ): “Austeritatea – negura care îngenunchează românii!”

Austeritatea – negura care îngenunchează românii, este declaraţia pe care deputatul PSD de Neamţ Ciprian Şerban a făcut-o astăzi după ce Guvernul a respins toate măsurile propuse de social-democraţi.
“Toate măsurile PSD, prin care s-a ridicat nivelul de trai al românilor, încercând să îl aducă la standarde europene, au fost anulate, dintr-o singură mișcare de condei de guvernarea de dreapta, prin decizia premierului Florin Cîțu. Austeritatea este, de astăzi, oficială în România, prin publicarea Ordonanței Austerității, care pregătește cadrul legal pentru Bugetul Austerității croit pentru români de actuala Coaliție de guvernare, PNL – USR PLUS – UDMR. România a devenit, prin minciună, înșelătorie, șantaj și manipulare, proprietatea PNL-USR PLUS- UDMR, iar românii au devenit sclavii coaliției de dreapta în propria țară. Salariul minim nu a mai crescut la 60% din salariul mediu, așa cum era în calendar, a fost doar indexat cu rata inflației. S-a majorat cu doar 2 lei pe zi. Pensiile au fost rupte, astăzi, definitiv de orice legătură cu creșterea economică. Trebuia să ajungă la 45% din salariul mediu. Nu s-a aplicat nici măcar indexarea cu rata inflației. Punctul de pensie a fost înghețat până în 2022”, a declarat deputatul PSD de Neamţ.
Ciprian Şerban a atras atenţia că industria HORECA “a fost împinsă în prăpastia falimentului”.
“Zero măsuri de sprijinire, vouchere de vacanță pe 2021, tăiate. Ultima gură de oxigen, pe care o mai puteau avea pentru a supraviețui avalanșei de restricții impuse de guvern, a fost tăiată. Banii din aceste vouchere intrau în economie și aduceau venituri suplimentare la bugetul de stat. Nu era o cheltuială, ci un stimulent care punea în mișcare un întreg sector economic. Guvernul ”României Educate” a lui Iohannis a tăiat gratuitatea pe tren pentru studenți sub pretextul idiot că o astfel de măsură ar contribui la redresarea deficitului bugetar uriaș. În realitate, tăierea reprezintă 0,018% din PIB. Prin măsurile austere ale Guvernului Lui, România revine la anii de sărăcie de dinaintea guvernării PSD. Vor crește decalajele sociale. Cei săraci vor deveni și mai săraci, în timp ce bogații vor deveni și mai bogați. Asta este politica și viziunea Guvernului Austerității”, a mai spus deputatul Ciprian Şerban.

Articolul anterior

Echipă mobilă în Piatra-Neamț pentru vaccinarea la domiciliu împotriva COVID-19

Articolul următor

O firmă abonată la Primăria Piatra-Neamț dă un nou tun financiar! Grădini publice realizate la supra-preț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *