ISSN 2457 - 3973

Dragoș Chitic mulțumește PSD-ului pentru aprobarea finanțării pieței! Când va fi inaugurată?

Meritul pentru reconstrucția Pieței Centrale a municipiului Piatra-Neamț aparține, în principal, PSD-ului. Cel puțin așa sună în mare parte declarația primarului interimar Dragoș Chitic (PNL) cu privire la aprobarea, ieri, a proiectului de finanțare a unei noi piețe centrale, pe scheletul celei arse.

Deși politica ultimilor ani ne-a arătat că astfel de gesturi nu se fac, un liberal a mulțumit reprezentanților partidului cu care se află într-o luptă deschisă. Astfel, Dragoș Chitic a mulțumit reprezentanților PSD care conduc Ministerul Dezvoltării Regionale și Compania Națională de Investiții și nu în ultimul rând președintei PSD, consilierul Aurelia Simionică.

”Mulțumesc colegilor din primărie, mulțumesc doamnei Aurelia Simionică pentru că s-a implicat de la început până la final în acest proiect. Mulțumesc și consilierilor locali, Ministerului Dezvoltării și celor de la Compania Municipală de Investiții”, a declarat primarul Dragoș Chitic.646x404

Despre procedurile privind licitația și construcția în sine, primarul Dragoș Chitic a explicat că acestea sunt apanajul Companiei Naționale de Investiții.

”Proiectul a trecut prin 2 comisii tehnico-economice, la CMI, acum 2 săptămâni, unde a fost avizat favorabil. Ieri a fost susținerea și prezentarea proiectului în cadrul comisiei tehnico-economice din Ministerul Dezvoltării. Rezultatul de ieri a fost favorabil.  Urmează, potrivit calendarului, emiterea ordinului de ministru în 10 zile și apoi demararea procedurii de achiziție de către CMI. Achiziția durează aproximativ 45 de zile. Putem vorbi, dacă totul decurge în condiții normale, la începutul lunii septembrie semnarea contractului de lucrări. Apoi urmează ordinul de începere. Din discuția pe care am avut-o cu specialiștii, dacă există finanțare, termenul de finalizare este de circa 3 luni. Ar însemna 15 decembrie ca finalizare. Vom insista să se înceapă cu hala de legume fructe. În decembrie putem vorbi de o nouă piață. Condițiile meteo nu ar trebui să afecteze foarte mult, se face pe un schelet existent, lucrarea ar trebui să fie relativ simplă”, a adăugat Dragoș Chitic.

Articolul anterior

Massone este optimist: ”Vom crea un club puternic! Ne înscriem în liga a doua!” Tu ce crezi?

Articolul următor

Alegeri cu final previzibil: Aurelia Simionică, singurul candidat la președinția PSD Piatra-Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular