ISSN 2457 - 3973

Massone este optimist: ”Vom crea un club puternic! Ne înscriem în liga a doua!” Tu ce crezi?

Insolvența este primul pas în renașterea clubului, a declarat, vineri, acționarul majoritar al FC Ceahlăul, Angelo Massone.

”Vom lucra foarte mult pentru a reuși să salvăm clubul dar mai ales să îl relansăm în urma unui plan de reorgranizare. Am fost ales administrator special al clubului pentru că, în ciuda a ceea ce s-a spus, munca mea continuă. Ne organizăm pentru următorul sezon fotbalistic, suntem aproape gata să ne înscriem în liga a doua, probabil vom fi primul club care se va înscrie. Vom merge în cantonament, în 15 iulie vom face vizitele medicale. Avem deja o idee despre noul antrenor dar într-o săptămână vom face public numele. Mesajul nostru este că suntem optimiști pentru viitor. Va trebui să respectăm toate termenele prevăzute de insolvență dar clubul merge mai departe cu optimism și voință de a continua și cu mari așteptări.  Vreau să transmit un mesaj în primul rând orașului: chiar dacă suntem acționari majoritari, clubul rămâne al orașului, al suporterilor, a celor care care iubesc clubul. Sunt sigur că toți vor încerca să ne dea o mână de ajutor ca să începem să lucrăm împreună pentru binele clubului și relansarea acestuia”, a declarat, vineri, Angelor Massone.massone

Despre situația financiară a clubului, problemele legate de sistarea energiei electrice, a gazului metan și a apei, Angelo Massone nu a dorit să se exprime foarte clar. A fost însă foarte clar cu privire la jucătorii care vor să plece la alte echipe.

”În acest moment, toți jucătorii sub contract nu pot pleca fără acordul clubului. Am plătit aproape toți jucătorii iar cei care vor să plece trebuie să depună mai întâi oferta pentru club. Există oferte pentru jucători, vrem să vindem jucători dar la un preț bun. Vrem să vindem în Italia, Anglia sau Franța. Vrem să facem un club competitiv care să revină în prima ligă. Ne vom reuni pe 15 iulie când va avea loc vizita medicală. Cantonamentul va fi în zonă începând cu 20 iulie. Despre situația financiară, facem un inventariu și în cel mai scurt timp totul va fi rezolvat. Am depus cereri să reprimim utilitățile. Vom analiza toate datoriile. Repet, obiectivul este de a crea un lot competitiv cu care să luptăm pentru primele locuri”, a declarat Massone.stadion inchis bun

Despre decizia de suspendare a sa, de 10 luni, pe care a primit-o ieri

Massone a declarat că: ”Nu vreau să comentez decizia de suspendare a mea. Voi face apel pentru reducerea pedepsei. Îmi cer scuze pentru că am exagerat și voi face tot posibilul ca să nu se mai repete”.

Despre faptul că tot mai multe voci cer implicarea lui Gheorghe Ștefan la club, Viorel Măstăcăneanu a declarat: ”Datorăm domnului Gheorghe Ștefan prezența în prima ligă a clubului. Are o experiență și este și mare cunoscător a legislației sportive. Când vom considera sau va considera domnul Massone că trebuie să îi cerem părerea, o vom face. Domnul Ștefan vrea să stea detașat de fotbal, politică și primărie”

Articolul anterior

Schimbare radicală: Gheorghe Ștefan s-a angajat și divorțează! Lumea îl cere și la FC Ceahlăul!

Articolul următor

Dragoș Chitic mulțumește PSD-ului pentru aprobarea finanțării pieței! Când va fi inaugurată?

10 Commentarii

  • Totul depinde de partea financiara, care in acest moment nu exista in caseria clubului de fotbal. Am spuso si o mai spun… nu am incredere in ce sa spus la conferinta de presa de astazi, am fost rugat sa nu mai fac declarati la presa care nu ajuta clubul cel putin moral. Nu avem nici o garantie financiara, ca vom pune clubul pe picioare. Ne grabim sa inscriem echipa la FRF, sa nu fim penalizati pe plan sportiv. Sint multe de spus dar, ma opresc, poate va reusi…administratorul special, asta imi doresc si eu… sa nu dispara clubul de fotbal de pe harta fotbalistica a tarii.

  • pacat de ce sa intamplat la ceahlaul.ma tem ca se va dizolva de tot asa cum sa mai intamplat prin marile orase de la noi care nu mai au echipe.Masone a distrus un club..acum este al 2 lea..nustiu de ce sa acceptat venirea sa..nustiu de ce nu sa cerut o garantie ..in mod normal cand ei un club vi cu niste bani..cu investiti….cum poti sa dai un club asa?este vina si primariei..in fine acum ce mai vrea?nu a facut destul rau?mai are ceva de supt?cred ca suporteri ar trb sa se organizeze si sa ceara explicati..

  • Massone a dovedit ca are bani foarte putini. El spera sa mai vina sponsori sau contracte de publicitate etc… Nu are nimic impotriva daca FC Ceahlaul va da faliment. El castiga, printre altele, rodarea unor jucatori externi care n-au mai jucat de mult timp, ca astfel sa le mareasca pretul de vanzare. Mai castiga tot felul de cheltuieli care intra in contul clubului si el nu le plateste ( gen „Central Plaza”). Intr-adevar, fluxul foarte, foarte mare de sponsori, din vremurile „bune” ale fostului primar, s-a oprit. Se pare, definitiv. Oare, de ce ? intrebati-i pe ei. Este o repulsie pentru sponsorizari, poate si din frica DNA… Finantarea de catre organele locale (o alta sursa ce ar putea fi sigura) se afla in aer, deoarece se cerceteaza cele din trecut. In rest, nu prea sunt sanse, deoarece nu vine nici un fel de capital. O ultima varianta ar fi sponsorii din afara judetului sau cei ai lui Massone, sponsori ce s-au dovedit a fi mai mult fantome… Oameni ce ar fi putut sa se implice sunt Nasul si Dragomir, dar sunt multe incurcaturi financiare si nu se baga… In rest, trebuie facuta o miscare de imagine, prin care clubul sa capete credibilitate si sa para a fi spalat. Asa cum e acum e respins si de cei care ar vrea sa ajute. Oricum, venirea lui Massone pune pe ganduri multa lume: ” Oare noi nu ne descurcam mai bine decat el ? ” Clubul a fost la un pas sa joace in cupele europene daca ar fi venit salariile, cat de cat, la timp. Jucatorii aveau valoarea si puterea, ori cu Fl. Marin, ori cu Ze Maria, sa faca ceva, dar lipsa banilor, cat si pierderea jucatorilor valorosi, mai mult, gratis, apoi, accidentarile repetate (lipsind un preparator eficient), cat si loviturile date de arbitri (aici Massone avand, in mare parte, dreptate) au contribuit la coliva fotbalului nemtean. Nemaipunand la socoteala loviturile din justitie sau media, pe care nu trebuie sa le comentam, ci sa le prevenim. Dar ursul cand ajunge la miere…

  • nu trebuie neglijata propunerea unor fosti fotbalisti si iubitori ai adevaratului ceahlau(nu surogatul portocaliu) de a se constitui o asociatie sportiva care sa se inscrie in liga iv si unde sa fie atrasi tineri nascuti in aceasta zona si iubitorii al culorilor galben-negru.in jurul acestui nucleu se vor aduna sustinatorii adevarati.insolventa clubului ajuta daca adunarea creditorilor va hotara atragerea raspunderii personale a celor care au adus clubul in acesta situatie.dar ma tem ca italianul a fost adus de apopii si celalat individ care si-au instrainat actiunile tocmai de a nu raspunde personal.cu banii tocati aiurea p.neamt putea finanta 2 echipe de fotbal.dar fiul risipitor si plaiesii lui au ciordit necontrolat si au facut investitii aiurea.

  • Massone a fost recomandat de Nasul…

  • Se spunea ca valoarea cheltuielilor pentru un an competitional este de 1 milion de euro. Mai sunt 2 milioane de euro datorii vechi. Masone nu aduce nici un ban, ceilalti sponsori dau sume mici pentru costurile totale ale echipei (sunt binevenite, totusi). Intrebarea e: Cat va mai rezista echipa, in ritmul cresterii datoriilor si a lipsei sponsorilor de altadata ? Sunt sponsori care nu vin cat timp e Massone. Altii nu vor sa auda de vechea conducere. Sunt cu „capra neagra”, nu vor sa plimbe „ursul portocaliu”. PANA SA VINA Massone, daca era cineva interesat sa ajute echipa, o ajutau. Ajutoarele venite, putine si mici in comparatie cu cheltuielile de liga 1 sau 2, nu acopera cresterea datoriilor… Se vorbea de niste televizari, dar nu se vede nimic. Fara o injectie de capital masiv, echipa n-are nici o sansa, isi prelungeste suferinta… Si chinuie si oamenii care au mai ramas pe langa echipa.

  • Faceti un sondaj cu preferintele nemtenilor in ceea ce priveste „capra neagra” sau „ursul portocaliu”. Se poate deduce cati suporteri pe stadion pot fi pentru o tabara sau alta; s-ar vedea si preferintele sponsorilor, cat si ce conduceri s-ar profila pe cele doua directii…

  • Moraru anunță că cedează acțiunile de la Rapid** și nu-l mai interesează clubul: “Așa ceva nu se poate!”
    Acționarul FC Rapid, Valerii Moraru, a declarat, sâmbătă, că „suporterii acționari” i-au atacat soția și băiatul după meciul cu Dacia Unirea Brăila și din aceast motiv a luat decizia de a renunța la pachetul de acțiuni pe care le deține la clubul giuleștean.
    „Suporterii acționari, ei și grupul lor de la Tribuna a II-a, mi-au atacat familia după meci. I-au înjurat, i-au amenințat, au dat cu pumnii și picioarele în mașină… Așa ceva nu se poate. Este inadmisibil. Începând de azi eu renunț la acțiunile pe care le dețin. Pe mine nu mă mai interesează Rapidul!”, a spus Moraru, conform Mediafax.

    El a adăugat că săptămâna viitoare va organiza o conferință de presă în care va face public anunțul de cedare a acțiunilor. „Eu nu mai vreau Rapidul, incidentul de azi m-a făcut să simt astfel. Săptămâna viitoare voi face o conferință de pres și voi face anunțul. Cine vine primul și vrea acțiunile i le cedez. Dacă nu, le dau înapoi suporterilor acționari de la care le-am și luat anul trecut.”, a menționat acționarul.
    Valerii Moraru, proprietar al companiilor Azuga Waters și Perla Covasnei, a devenit acționar majoritar în luna iulie a anului 2014, preluând 75% din cele 80 de procente deținute de patru suporteri. Trei dintre fani au rămas cu câte 1%, iar unul dintre aceștia cu 2 la sută din acțiuni. Ulterior, Moraru a achiziționat și ultimele 20 de procente de la fostul proprietar, Adrian Zamfir, astfel că în prezent deține 95% din acțiunile FC Rapid.
    Rapid a învins, sâmbătă, cu scorul de 3-1, pe teren propriu, formația Dacia Unirea Brăila, într-o partidă contând pentru etapa a 8-a din Liga 2.

    Etapa 8
    1 Rapid 7 6 0 1 11-3 18p Ad. +6
    2 Brăila 8 5 1 2 10-7 16p +4
    3 SC Bc. 8 5 1 2 7-4 16p +4
    4 Rp. Sv. 7 5 0 2 10-6 15p +3
    5 Călăraşi 7 3 3 1 7-3 12p 0
    6 Clinceni 7 3 1 3 12-8 10p -2
    7 Farul 6 2 2 2 7-7 8p -1
    8 Berceni 7 2 2 3 9-12 8p -4
    9 Baloteşti 7 2 1 4 5-9 7p -2
    10 Gl. Bz. 7 2 1 4 8-13 7p -2
    11 Pojorâta 8 1 3 4 10-12 6p -6
    12 Oţelul 8 2 0 6 6-12 6p -3
    13 Ceahlăul7 1 1 5 3-9 4p -5

  • Fostii jucatori si fostii angajati au fost pacaliti. Nu au fost anuntati, la votarea Planului de Reorganizare, sa dea imputernicire pentru a fi reprezentati la vot. S-a interpretat de judecatorul sindic, FARA A VERIFICA (oare, de ce ?), ca „fostii” nu au nici o pretentie. Asta se va vedea in Instanta !

    • O echipă a prestigiosului post britanic de televiziune BBC s-a aflat în această săptămână în România pentru realizarea unui reportaj şi a unor interviuri despre situaţia jucătorilor de la cluburile în insolvenţă. Englezii sunt contrariaţi de faptul că fotbaliştii în cauză nu pot pleca liberi la alte cluburi atunci când gruparea cu care sunt sub contract intră în insolvenţă.
      Luni, ziariştii de la BBC au fost la sediul AFAN şi au realizat un interviu cu Emilian Hulubei, preşedintele Sindicatului fotbaliştilor din România. „Situaţia este inacceptabilă pentru jucători în momentul acesta, pentru că li se îngrădeşte dreptul la muncă. Din păcate, conform legii insolvenţei, cluburile sunt singurele care au drepturi, jucătorii nu au niciun drept, iar acest lucru afectează foarte puternic integritatea competiţiei”, a spus, printre altele, Emilian Hulubei.
      Apoi, echipa de televiziune din Anglia a discutat cu fotbaliştii Geraldo Alves şi Filipe Teixeira, care au avut probleme din cauza intrării în insolvenţă când jucau la Petrolul, dar şi cu Florin Aniţoiu, unul din jucătorii Metalului Reşiţa care au protestat la finalul anului trecut împotriva conducerii clubului.
      Marţi, cei de la BBC au fost la Constanţa pentru un interviu cu Hagi, iar ieri au avut programată o întâlnire cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, pe care l-au chestionat în legătură cu subiectul insolvenţei din fotbalul românesc şi al jucătorilor cărora le sunt încălcate drepturile de bază.
      “Este vorba de o formă modernă de sclavagism. Sperăm să vă ajutăm prin acest reportaj, iar fotbaliştii care joacă în România să nu mai aibă astfel de probleme.”, au spus jurnaliştii britanici.
      Echipa de la BBC s-a sesizat ca urmare a situaţiei unui jucător brazilian de la FC Ceahlaul, Rafael Kneif, care nu putea pleca de la echipă din cauza insolvenţei. Reportajul va fi difuzat pe BBC în cursul săptămânii viitoare.
      Sem receber e preso a clube romeno, brasileiro de 23 anos pensa em parar
      do UOL 21/01/201608h0 Enviar por e-mail
      Rafael Kneif é um lateral-esquerdo brasileiro de 23 anos. Não está contundido. Em boas condições físicas e médicas, treina todos os dias em Sorocaba, interior de São Paulo. Já passou pelas categorias de base do Flamengo, foi campeão paranaense profissional pelo Coritiba e tem propostas para atuar no Brasil e na Itália.
      Rafael Kneif pensa em abandonar a carreira.
      – Eu estou preocupado com ele. Está ficando depressivo – revela a mãe, Adriana Martins Kneif Reis.
      Kneiff é protagonista de uma história surreal no futebol. Sua antiga equipe lhe deve sete mil euros (R$ 31 mil) em salários, mas o processa por abandono de emprego. Um clube que decretou falência, alega que não pode pagar seus atletas, mas continua contratando reforços. Equipe que fez com que o brasileiro, desiludido com o futebol, pense em pendurar as chuteiras.
      – Não sei se depois de tanto tempo inativo vou conseguir arrumar um time. Eu treino todos os dias, mas estar fora de um elenco pesa. Ninguém vai querer saber da minha história, que eu estava sem receber. Vão desconfiar. Talvez minha opção seja parar. – confessa ao LANCE!
      Os problemas começaram em janeiro do ano passado, quando seu empresário avisou da existência de uma proposta do FC Ceahlaul, da Primeira Divisão da Romênia. Parecia uma boa oportunidade. Não tanto pelo dinheiro, mas para aparecer no mercado europeu. O raciocínio foi correto, tanto que recebeu sondagens de outros clubes do Velho Continente. Mas quando isso aconteceu, ele já brigava com os dirigentes romenos.
      Em seis meses de trabalho no Ceahlaul, Kneif recebeu 15 dias de salários. Só. Não passou fome porque a mãe lhe mandava dinheiro.
      Adriana briga mais do que o próprio filho pela carreira dele no futebol. Pediu ajuda à Fifa, CBF, FIFPro (sindicato mundial de jogadores), Ministério do Trabalho, das Relações Exteriores, Conmebol.
      – Ela apelou a tudo e a todos. Nunca vi uma mãe brigar tanto pelo filho – confessa Leandro Andreotti, especialista em direito esportivo internacional, contratado pela família para cuidar do caso.
      Apesar da inadimplência, Kneif jogou 18 partidas em seis meses no Campeonato Romeno. Foi titular 16 vezes. No meio do caminho, o Ceahlaul entrou em liquidação. Pelas leis do país, quando um time abre processo de falência, não é obrigado a pagar nenhum funcionário.
      – A legislação deles favorece totalmente o clube e em nada o trabalhador – completa Andreotti.
      – Eu não ia deixar meu filho passar necessidade. Mandei um cartão de crédito para ele comprar comida, casaco para enfrentar o frio. Mas eles fazem isso com todos os jogadores. Eu tive condições de ajudar o Rafael. E se não tivesse? – se revolta Adriana.
      Kneif voltou ao Brasil em julho para passar férias e a mãe impediu que viajasse novamente para a Romênia. Isso apesar de o presidente e dono do clube, o italiano Angelo Massone, exigir o retorno do lateral a Piatra Neamt, cidade onde fica a sede do Ceahlaul. Ameaçou com punições. O jogador teria de viajar com seu próprio dinheiro. A equipe não pagaria a passagem.
      – Eu não deixei que voltasse. Já sabiam que ele estava descontente. Como saber o que iam fazer com o meu filho? – questiona a mãe.
      O lateral conta histórias de maus tratos a funcionários e atletas. Fala de racismo contra um jogador negro do elenco. Ofensas feitas pelo próprio dono da equipe.
      – Ele é italiano e não sabia que eu falava italiano. Eu ouvi e entendi o que ele falava. Não pagava salário de ninguém. Nem de gente humilde, como o cozinheiro, a mulher que limpava o chão. As condições de trabalho eram absurdas. Quando os jogadores reclamavam de alguma coisa, ele dizia que era a „revolta dos escravos” – relata o brasileiro.
      A briga pela liberação tem um pano de fundo. O Ceahlaul quer que Rafael esqueça a dívida para poder atuar em outra equipe. Ele e a família não querem nem ouvir o assunto. Uma questão de justiça não apenas por causa do brasileiro, mas por outros que passam pela mesma situação na Romênia. Para forçar a situação, o clube entrou com processo contra o volante por abandono de emprego. Na Justiça comum, algo que a Fifa condena.
      Consultado pelo LANCE!, Rinaldo Martorelli, representante do FIFPro no Brasil, afirma que a entidade acionou o Sindicato dos Jogadores na Romênia porque, segundo o contrato, todas as pergências devem ser decididas nos órgãos do país europeu. Esse é outro temor da família. A lentidão das decisões, que quase sempre favorecem ao clube.
      – Nós queremos que a Fifa tome uma atitude. Há jurisprudência quanto a isso. A Fifa pode intervir. A Romênia é um país que, com relação a processos de insolvência e falência, apenas protege o clube – completa Andreotti.
      O lateral brasileiro relata casos de ex-companheiros que, para conseguirem sobreviver, abandonaram o futebol e foram colher tomates na Bélgica.
      Teoricamente, toda a questão poderia se resolver em maio, quando termina o contrato com o Ceahlaul. Mas quem quiser contar com o brasileiro depois disso terá de pedir uma transferência internacional. Há o temor de que a Federação Romena se recuse a fazê-la porque a equipe considera que o rompimento de contrato foi litigioso.
      – Qualquer time que quiser me contratar, terá de solicitar minha liberação e o caso vai passar pela Fifa. Haverá o medo de que algum problema possa acontecer – constata Kneif.
      Atualmente na Segunda Divisão, o Ceahlaul está liberado para contratar novos atletas, inclusive do exterior. Isso apesar de ter pedido processo de falência o que, teoricamente, significa não ter dinheiro. Sinaliza que mais brasileiros podem ser enganados no futuro por situações que, inicialmente, pareçam vantajosas.
      – O mercado de futebol tem maus pagadores e qualquer empresário no meio sabe quais são. O atleta, antes de aceitar uma proposta dele, tem de procurar se informar sobre todas as questões – pede Andreotti.
      Enquanto isso, ele espera por uma decisão da Fifa que não tem data para acontecer. Pode chegar a qualquer momento, mas pode demorar até dois anos. Enquanto Rafael Kneif pensa até em abandonar a carreira aos 23 anos por causa de um passo errado, a mãe se desespera.
      – Ele não é Messi. Não é Cristiano Ronaldo. O que fazem com jogadores como o Rafael não aparece na mídia, a Fifa não se preocupa. Gastam milhões para o prêmio da Bola de Ouro e não dão atenção a atletas que ficam presos a esse sistema de transferência internacional – reclama Adriana, contando os dias para o fim do pesadelo do filho.
      Leia mais em: http://zip.net/bpsLFm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *