ISSN 2457 - 3973

Eugen Ţapu-Nazare, atac dur la Ponta: ”Guvernul reformelor structurale zero!”

Guvernul Ponta este guvernul reformelor structurale zero şi acesta este unul dintre motivele pentru care trebuie să fie demis, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă Eugen Ţapu Nazare, preşedintele comisiei economice a Senatului.
Liderul PNL Piatra Neamţ a declarat totodată că România va dezangaja între 8 şi 10 miliarde de euro din fonduri europene din cauza incapacităţii Executivului.
”Aveam nevoie de aceşti bani pentru autostrăzi, pentru infrastructura primară, pentru sistemul de irigaţii, pentru investiţii multiplicatoare în economie”, a declarat senatorul Eugen Ţapu Nazare.
Preşedintele comisiei economice a Senatului a adăugat că România are nevoie de o creştere economică sustenabilă de minim 4 puncte procentuale pentru a reduce decalajele faţă de vestul Europei şi pentru a creşte nivelul de trai al românilor. Senatorul Eugen Ţapu Nazare susţine însă că România are în acest moment doar o creştere economică conjuncturală bazată pe consum.
”Ca să ai o creştere economică sustenabilă trebuie să scazi în primul rând fiscalitatea. Dar scăderea fiscalităţii nu trebuie tratată ca un scop în sine pentru că dacă nu stimulezi şi investiţiile şi nu faci reforme structurale nu obţii creştere economică. Trebuie puse în acord cele trei mari politici şi anume politica fiscal bugetară, politicile economice şi politica monetară. Primele două politici aparţin de Guvern iar a treia de Banca Naţională. Guvernul Ponta a luat însă doar sferturi de măsuri şi nu are coerenţă şi viziune”, a subliniat parlamentarul liberal.
Senatorul Eugen Ţapu Nazare a cerut tuturor parlamentarilor din arcul guvernamental să susţină moţiunea de cenzură iniţiată de PNL.
”Fac un apel şi la preşedintele UNPR, Gabriel Oprea să răspundă dacă alege un prieten sau susţine România. Pentru că punctul central doctrinar al UNPR este interesul naţional şi îl întreb public dacă este un interes naţional ca Victor Ponta să rămână premier. Noi, PNL, zicem clar că nu”, a mai spus Eugen Ţapu Nazare.
Senatorul liberal a adăugat că speră ca parlamentarii PSD, UNPR şi ALDE ”să se trezească în ceasul al 12-lea” şi să nu mai susţină ”un premier toxic pentru România”. Totodată, Eugen Ţapu Nazare a precizat că opoziţiei îi lipsesc 41 de voturi ca moţiunea de cenzură să fie adoptată iar Guvernul să fie demis şi speră că în final, PNL va reuşi să coaguleze majoritatea necesară.
”Am credinţa că vor fi şi parlamentari PSD care vor vota moţiunea de cenzură dacă nu vor fi ţinuţi în bănci, de lideri, ca nişte oi. Sunt stupefiat însă de tupeul lui Victor Ponta de a rămâne agăţat de funcţia de premier. Cutuma în Europa este ca un lider aflat într-o situaţie ca a lui să îşi dea demisia. Mă întreb însă ce părere au funcţionarii publici, magistraţii, militarii, poliţiştii care sunt suspendaţi automat din funcţie când începe urmărirea penală, când văd că premierul este trimis în judecată?”, a declarat Eugen Ţapu Nazare.

  Articolul anterior

  Nimic surprinzător! PSD Neamț îl susține pe Dragnea la președinția partidului!

  Articolul următor

  PNL Neamţ reorganizează filialele slabe! Biroul politic de la Bârgăuani a fost dizolvat!

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Cel mai popular