ISSN 2457 - 3973

EXCLUSIV Corespondență din nordul Italiei, din mijlocul comunității de nemțeni. ”Cu frica si cu foamea nu trebuie să te pui niciodată!”

Mii de nemțeni aflați la muncă în Italia sunt în aceste zile disperați de situația din Peninsulă, paralizată cazurile de infectare cu COVID-19.

Disperarea nemțenilor este cu atât mai mare cu cât Italia și-a închis granițele, atât din exterior cât și din interior iar autoritățile române au anunțat că toți cei care vin din Italia intră direct în autoizolare pentru 14 zile.

Aproape întreaga activitate din Peninsulă este oprită ceea ce înseamnă, pe termen scurt, că oamenii nu își iau salariile. Pe termen mediu, acest lucru va conduce la sute de mii de disponibilizări în toată Italia, iar românii nu vor scăpa de aceste concedieri.

Adrian Chifu, unul dintre nemțenii care și-a găsit un rost în Italia, a povestit în Exclusivitate pentru newsallert.ro ce se întâmplă acolo.

Originar din Piatra-Neamț, Adrian Chifu locuiește în nordul Italiei, acolo unde face parte din administrația publică și conduce o afacere. Nordul Italiei este zona cea mai afectată de coronavirus și aici au fost luate primele măsuri drastice.

”Este o situație fără precedent în Italia. Frica rămâne cel mai puternic sentiment uman și este doar o chestiune de timp, așa cum am mai spus. Românii, nemțenii, pe bună dreptate sunt speriați și fug in România din străinătate, în special din Italia. Nimeni nu se aștepta la așa mare amploare ce a luat acest tip de virus. După ce guvernul italian a declarat zonă roșie întreaga țară, românii împinși de frică au reacționat si au luat cu asalt vămile țării cu mașinile private. Toate mijloacele de transport au sistat orice deplasare din și spre Italia. Este o situație dramatică, cu două tăișuri. Cine pleacă din Italia riscă să aducă virusul și în România. Omul este mijlocul de transport al acestui virus. Acum nu trebuie să aruncăm cu pietre în românii care vin speriați acasă. Poate era mai bine să rămână în Italia pentru că oricum sunt mai bine tratați decât în România. Cu frica si cu foamea nu trebuie să te pui niciodată. Sper să urmeze toți procedurile de carantină pentru a izola virusul. Cred că este tardiv acum, deja virusul a pătruns pe toate continentele. Autoritățile trebuie să reacționeze ca atare pentru a izola acest virus indiferent de cheltuiala publică pentru că sănătatea este necesară. Vom urmări cu atenție ce se va întâmpla în următoarea perioadă pentru că lucrurile pot lua o întorsătură de 180 de grade. Italia a reacționat tardiv dar eficient cu declararea zonei roșii. Este prima țară din lume care ia o astfel de măsură. Încurajăm românii să rămână izolați acolo unde sunt pentru o perioadă de 14 zile dar nici nu-i putem să-i îngrădim într-o zonă neutră. Sunt riscuri pe care ni le asumăm. Sper cât mai repede ca oamenii de știință să găsească leacul acestui virus care ne sperie prin viteza de contaminare si nu efectele lui. Paza bună trece primejdia rea. Să ne rugăm la Dumnezeu să trecem cu bine peste acest pas pentru că omenirea nu s a confruntat niciodată cu așa ceva. Doar un război poate fi mai rău. Economic nici nu mai vorbim. Acest virus a îngenuncheat economia mondială și a schimbat prioritățile. Guvernul italian a alocat astăzi 25 de miliarde de euro (un sfert din PIB-ul României) pentru a asigura tot ce este nevoie in combaterea acestui dușman invizibil. Italia poate fi un model din acest punct de vedere si pentru celelalte țări in curs de infestare”, a povestit Adrian Chifu.

(în imagine, Adrian Chifu)

sursa foto deschidere: digi24

Articolul anterior

Cozmanciuc (PNL Neamț): Eventualii pacienți bolnavi de coronavirus, tratați la Iași și nu la Neamț! Arsene nu cunoaște administrație publică!

Articolul următor

Zeci de nemțeni vin din Italia, cu mașinile, spre județ! Când ajung în Neamț, intră direct în CARANTINĂ!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *