ISSN 2457 - 3973

Ionel Arsene: PNL trebuie să ducă bătălia politică în Parlament, nu pe stradă

„Asistăm de câteva zile la tot felul de afirmații mincinoase și încercări de manipulare a opiniei publice venite din partea membrilor opoziției, până mai ieri luptători cheie împotriva regimului PDL- Băsescu. S-a început încă de la finalul săptămânii trecute o instigare la protest venită din partea PNL cu privire la moțiunea de cenzură pe care aceștia au depus-o.

În România dreptul cetățenilor de a protesta, de a-și exprima opțiunea, chiar și în stradă, este unul fundamental, pe care fiecare formațiune politică îl respectă. Acest tip de manifestații nu trebuie să fie absorbite de factorul politic și utilizate în scopul intereselor de partid. Am înțeles că cei din noul PNL adoptă stilul PDL, care își scotea oamenii în stradă la comandă, la fel cum face și PMP. Protestele nu trebuie să fie ilegale, violente sau să fie transformate în forme de presiune.

În aceste zile asist cu o mare amărăciune la aprecierea pe care cei din vechiul PNL o arată față de Emil Boc și cum PNL consideră protestele din iarna lui 2012 asemănătoare cu cele pe care ei le pregătesc. Este jignitor pentru românii care au ieșit în stradă în primele luni ale lui 2012 să se pună semnul egal între cele două manifestări. 2012 a fost momentul în care cetățenii României, de bună voie și fără a fi împinși de vreun partid politic, au decis să spună stop guvernării dezastruoase a PDL-ului lui Traian Băsescu. Manifestațiile care s-au desfășurat în toate județele României a avut un caracter civic, nu un caracter politic, așa cum are protestul celor din PNL.

Pentru a înțelege ce au însemnat protestele din 2012 ar trebui ca cei din PNL să îl întrebe pe liderul de grup, Ludovic Orban, cel care în încercarea lui de a profita de acele manifestații a fost izgonit de protestatari.

PNL trebuie să ducă bătălia politică în Parlament, nu pe stradă. Dacă reușesc să convingă prin argumente, atunci își pot pune în aplicare planul de distrugere al României, cel conceput de vechea guvernare pedelistă”.

deputat Ionel Arsene, președinte PSD Neamț

Articolul anterior

Comunicat de presă deputat Mugur Cozmanciuc, co-președinte PNL Neamț

Articolul următor

Părintele Iustin Pârvu: Lăsați copiii să vină la mine! Tabere duhovnicești la Petru-Vodă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.