NewsAllert :

Gospodărie lovită de fulger la Bârgăuani. A luat foc!

Accident cu 6 victime încarcerate la Roznov! Un TIR a intrat într-un autoturism! (sâmbătă, 26 septembrie)

Recidivă penală la Roznov, a lui Ionel Ciubotaru?! Sesizare la ANI pentru conflict de interese! Ar fi dat pășunea în concesiune ginerelui!

Mugur Cozmanciuc: ”Sondajele sunt favorabile PNL. Pentru victorie e nevoie de o mobilizare în tot județul!” (document)

A început montarea semafoarelor inteligente în ”intersecția morții” de la Girov

Cadavrul unui bărbat a fost găsit într-o fântână din Mărgineni

Mesajul tulburător pentru Ionel Arsene de la un pacient cu COVID, în stare gravă: ”Cum poți minți așa?… Aștept să mă trosnești!”

Peste 250 de incendii s-au produs la gospodării din Neamț, anul acesta! Au murit 9 oameni!

APASERV oprește (iar) apa în Piatra-Neamț, joi – 24 septembrie, pe 26 de străzi!

Jurnaliști de investigație din Iași: ”Comision de 3 milioane euro la Spitalul Covid. Popa si Arsene au batut palma”

Mugur Cozmanciuc(PNL): Construim în Neamț un Centru Național de Sănătate! Pentru sănătatea nemțenilor avem la dispoziție 100 milioane euro

Vorbe, nu fapte! Arsene, în 2017: Spital Județean nou, UPU, 5 heliporturi și centru multifuncțional de sănătate la Poiana Teiului.

Starețul Mănăstirii Petru Vodă, arhimandritul Hariton Negrea, mesaj despre Mugur Cozmanciuc! ”Îl recomand pentru sufletul meu” (video)

Mugur Cozmanciuc: Ca președinte al CJ Neamț, îmi asum să atrag peste 1 miliard de euro pentru dezvoltarea județului

Iluminatul public din Piatra-Neamț va fi modernizat cu fonduri europene

  • 27 septembrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț: ”Guvernul PNL lansează programe pentru companiile mari și IMM-uri!”

Economia României va primi un impuls serios în urma unor programe ce vor fi lansate de Guvernul PNL pentru companiile mari și IMM-uri, a declarat, vineri, președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc.

Președintele Cozmanciuc a subliniat că toate companiile mari din România vor putea accesa un program de susținere pregătit de Guvern, în valoare de 8 miliarde de lei.

”Guvernul PNL a aprobat memorandumul prin care se alocă banii pentru sprijinirea marilor companii din țara noastră, astfel încât acestea să treacă peste criza economică generată de criza sanitară. Unul dintre principalele obiective ale acestui program constă în păstrarea locurilor de muncă. Companiile mari pot accesa acest program de susținere pentru a păstra liniile de producție și angajații. Efectul de multiplicare în economie al programului este de 28 de miliarde de lei”, a declarat Mugur Cozmanciuc.

Președintele PNL Neamț a adăugat că, potrivit programului, companiile mari vor beneficia de aceleași condiții cu cele ale IMM-urilor: astfel, acestea vor primi din partea statului român o garanție care acoperă în proporţie de maximum 90% necesarul de garantare pentru credite noi şi credite acordate de către bănci comerciale pentru realizarea investițiilor și/sau pentru susţinerea activității curente a companiilor. Vor fi cumulate creditele de investiții cu cele de susținere a activității curente, de capital de lucru.

”Beneficiarii acestor produse sunt persoanele juridice de drept privat înființate în baza Legii societăților nr. 31/1990. Programul vizează în special companiile care au o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de lei în anul 2019 și care au peste 250 de angajați”, a explicat liderul PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc.

Parlamentarul nemțean a menționat că ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu a anunțat că pregătește un pachet de ajutor pentru IMM-uri cu un buget pentru granturi nerambursabile de 1 miliard de euro. Banii urmează să fie alocați astfel:

ℹ️ 550 milioane euro granturi pentru investiții, până în 200.000 de euro fiecare grant

ℹ️ 350 milioane granturi de capital, tot până în 200.000 de euro, pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, horeca, transport auto, industria de evenimente

ℹ️100 milioane euro, granturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este și acționarul companiei și care nu au beneficiat de niciun ajutor în această perioadă.

”Economia țării are nevoie de susținere pentru ca să putem trece peste această perioadă dificilă. Împreună facem România bine”, a spus președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc.

Articolul anterior

Deputatul PSD Ciprian Șerban: ”PNL trebuie să plece!”

Articolul următor

Iată candidatul surpriză al PSD la Primăria Piatra-Neamț! A mai pierdut o dată alegerile!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *