NewsAllert :

Un individ din Piatra-Neamț și-a snopit în bătaie tatăl, l-a amenințat cu moartea și că dă foc locuinței!

Trupul bărbatului înecat în Siret a fost găsit la 5 kilometri de locul tragediei! Pusese pariu că trece râul înot!

Se întorc furtunile în Neamț! COD ROȘU pentru 3 localități din județ!

APASERV anunță că luni, 6 iulie, OPREȘTE APA în Piatra-Neamț și 4 comune

Bătaie colectivă cu parii la o stână din Neamț! Patru persoane, între care un copil, au fost rănite!

Descinderi în Neamț într-un dosar de criminalitate organizată! Prejudiciul este de 2,4 milioane lei!

Măsurile Planului Național de Investiții și Relansare Economică al Guvernului PNL, în valoare de 100 miliarde euro

Drama unei tinere din Neamț: tâlhărită și la un pas să fie violată! A fost salvată în ultima clipă!

Cozmanciuc, președinte PNL Neamț: ”De astăzi piaţa gazelor naturale este liberalizată. Românii ar trebui să plătească facturi cu 10-15% mai mici”

Organizația PSD Roznov, propusă spre dizolvare! Se pregătește Ciprian Șerban pentru Primărie sau voturile PSD merg la actualul primar?!

Bacalaureat în Neamț: rezultate mai slabe în 2020 față de anul trecut! O singură medie de 10,00 și promovabilitate de 64,89%!

Sondaj IMAS în iunie 2020: PSD scade simțitor, PNL și USR – creștere ușoară, PRO România stagnează, PMP la limită!

A apărut ”CoolT NEAMȚ” – revista culturală a Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare”

Pagubele produse de ploile torențiale de luni, din județul Neamț

COD ROȘU pentru mai multe localități din Neamț! A fost emis mesaj RO-ALERT!

ISSN 2457 - 3973

Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț: ”Guvernul PNL lansează programe pentru companiile mari și IMM-uri!”

Economia României va primi un impuls serios în urma unor programe ce vor fi lansate de Guvernul PNL pentru companiile mari și IMM-uri, a declarat, vineri, președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc.

Președintele Cozmanciuc a subliniat că toate companiile mari din România vor putea accesa un program de susținere pregătit de Guvern, în valoare de 8 miliarde de lei.

”Guvernul PNL a aprobat memorandumul prin care se alocă banii pentru sprijinirea marilor companii din țara noastră, astfel încât acestea să treacă peste criza economică generată de criza sanitară. Unul dintre principalele obiective ale acestui program constă în păstrarea locurilor de muncă. Companiile mari pot accesa acest program de susținere pentru a păstra liniile de producție și angajații. Efectul de multiplicare în economie al programului este de 28 de miliarde de lei”, a declarat Mugur Cozmanciuc.

Președintele PNL Neamț a adăugat că, potrivit programului, companiile mari vor beneficia de aceleași condiții cu cele ale IMM-urilor: astfel, acestea vor primi din partea statului român o garanție care acoperă în proporţie de maximum 90% necesarul de garantare pentru credite noi şi credite acordate de către bănci comerciale pentru realizarea investițiilor și/sau pentru susţinerea activității curente a companiilor. Vor fi cumulate creditele de investiții cu cele de susținere a activității curente, de capital de lucru.

”Beneficiarii acestor produse sunt persoanele juridice de drept privat înființate în baza Legii societăților nr. 31/1990. Programul vizează în special companiile care au o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de lei în anul 2019 și care au peste 250 de angajați”, a explicat liderul PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc.

Parlamentarul nemțean a menționat că ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu a anunțat că pregătește un pachet de ajutor pentru IMM-uri cu un buget pentru granturi nerambursabile de 1 miliard de euro. Banii urmează să fie alocați astfel:

ℹ️ 550 milioane euro granturi pentru investiții, până în 200.000 de euro fiecare grant

ℹ️ 350 milioane granturi de capital, tot până în 200.000 de euro, pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, horeca, transport auto, industria de evenimente

ℹ️100 milioane euro, granturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este și acționarul companiei și care nu au beneficiat de niciun ajutor în această perioadă.

”Economia țării are nevoie de susținere pentru ca să putem trece peste această perioadă dificilă. Împreună facem România bine”, a spus președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc.

Articolul anterior

Scadal monstru pe o stradă din Piatra-Neamț! Au intervenit polițiștii și jandarmii!

Articolul următor

Iată candidatul surpriză al PSD la Primăria Piatra-Neamț! A mai pierdut o dată alegerile!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *