NewsAllert :

Coronavirus/ Numărul persoanelor pozitive din Neamț a crescut la 160! Județul, pe locul 3 la nivel național!

Procesiune cu moaștele Cuvioasei Parascheva, la bisericile din Neamț, pentru izbândirea în fața bolii (foto)

REVOLTĂTOR! Iată micul dejun al unui pacient cu coronavirus din Spitalul Județean! CJ Neamț cumpără jante de aliaj cu 900 lei/bucată!

Scandal sexual la Mănăstirea Neamţ! Călugăr acuzat că a intrat peste un bărbat în carantină!

A murit o polițistă de la Serviciul Rutier Piatra-Neamț! Avea doar 39 ani!

Declarație explozivă a dr. Codruț Munteanu, fost manager al Spitalului Județean: ”Nu a fost voință politică de la vârful CJ Neamț!”

Bărbat de 61 ani, mort în incendiul care i-a cuprins casa din Cândești

Doctorița Daniela Marcoci, bună în managementul Spitalului Județean Suceava, ignorată de conducerea CJ Neamț

Prefectul George Lazăr, către președintele CJ, Ionel Arsene: ”Văd că vreți să dați un tun de 17,6 milioane euro! Nu e bine…”

O femeie de 60 ani este a șasea victimă a coronavirusului în Neamț

Dosar la DNA pentru noul manager al Spitalului Județean Neamț! Este trimis în judecată pentru corupție!

Un individ a fugit din zona carantinată Suceava la Bicaz! Abia revenise din Anglia…

Mocanu a demisionat! Dr. Apostoaie, noul manager al Spitalului Județean Neamț! Angajații spitalului: ”E jale! Ne ducem de râpă!”

Testele Covid se fac de miercuri și la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț

ALERTĂ Explozie de cazuri Covid-19 în Neamț! Creștere cu 50% într-o zi! Județul, pe locul 3 în țară!

  • 5 aprilie 2020

ISSN 2457 - 3973

Neamț Music Festival 2019, ediție de colecție

A căzut cortina peste a treia ediție a Neamț Music Festival, organizat anul acesta în cadrul Festivalului Internațional ”George Enescu”.

Fără doar și poate a fost cea mai reușită ediție, nu doar prin prisma artiștilor care au încântat publicului, ci și datorită faptului că a fost un festival itinerant.

Dacă deschiderea și închiderea Neamț Music Festival au avut loc la Cinema ”Mon Amour” din Piatra-Neamț, gazda celei de-a doua seri a fost Rubik Hub. Sâmbătă, în a treia seară, Cetatea Neamț a vibrat în rimurile Jazz on the Rocks.

Timp de trei zile, între 12 şi 14 septembrie, Neamţ Music Festival a desfăşurat și un master-class adresat tinerilor pianişti. Profesorii Anna Geniushene, Petras Geniusas şi Graeme McNaught au împărtăşit din experienţa lor participanţilor admişi la acest curs de măiestrie.
În ultima zi, cinci merituoşi tineri pianişti au oferit, pe scena “Cinema, Mon Amour”, câte un recital, având alături orchestra (la fel de tânără) a Liceului de Artă “Victor Brauner” din Piatra-Neamţ.

Soliştii au fost Karina Uta, Robert Creimerman, Irisa Filip, Cristina Tomescu, Nil Mladin.

Proiectul propus în urmă cu doi ani de către pianistul Daniel Ciobanu a fost privit de unii cu oarecare circumspecție și datorită faptului că urma a se desfășura la o distanță relativ mică față de manifestarea muzicală consacrată a locurilor – „Vacanțe Muzicale la Piatra-Neamț”. Originalitatea unui asemenea demers avea să fie observată abia după prima ediție, când publicului pietrean i s-a oferit șansa de a fi părtaș la un nou concept artistic, bazat pe evoluțiile strălucitoare ale unui grup de tineri soliști de anvergură internațională, în centrul atenției stând, așa cum era de așteptat, pianul.

Dar marea surpriză avea să se producă în anul următor, când în locul calchierii primei ediții, “Neamț Piano Festival” a fost integrat conceptului mai larg denumit „Neamț Music Festival”, iar organizarea sa a fost asumată de Consiliul Judeţean Neamţ, prin Centrul pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” Neamţ.

Schimbările au fost fundamentale, începând cu spațiul de desfășurare a concertelor – spaţiul tradițional al Teatrului Tineretului fiind înlocuit cu cel al Bisericii Romano-Catolice – și continuând cu structura concertistică în care pianului i s-au alăturat alte instrumente și formații, alcătuind un concept evolutiv fericit numit, printr-un termen de dinamică graduală „Crescendo”.

”La a treia ediţie, intrarea evenimentului sub aripa generoasă şi strălucitoare a Festivalului Internaţional «George Enescu» nu doar ne face să credem că ne aflăm pe drumul cel bun, dar ne dă şi trambulina de pe care să sărim şi mai sus, pentru ca lucrurile minunate care se întâmplă în fiecare început de toamnă lângă Pietricica să se vadă până departe, în toate cele patru zări. Anul acesta, busola festivalului îşi îndreaptă nordul către dualitate. E poate cea mai simplă şi nimerită definiţie a lumii, într-un singur cuvânt. Din mulţimea de dualităţi sonore posibile, fiecare dintre cele patru zile ale festivalului va etala un scenariu diferit”, spunea, înainte de festival, pianistul Daniel Ciobanu.

Co-organizator al Neamț Music Festival a fost Centrul pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare” Neamț.

 

Articolul anterior

Doi copii și mama lor au murit într-un incendiu la Poiana Teiului

Articolul următor

Trei braconieri din Hangu, ”săltați” din trafic de polițiști

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *