ISSN 2457 - 3973

Prefectul George Lazăr, anunț capital pentru nemțenii care cresc porci în gospodării

Prefectul George Lazăr a transmis, luni, un mesaj cât se poate de clar către toți nemțenii care cresc porci în gospodării.

Anunțul făcut de George Lază vine în urma unei întâlniri pe care acesta a avut-o cu președintele ANSVSA, Robert Chioveanu, pe această temă.

”În urma discutiilor purtate cu presșdintele ANSVSA pe tema informațiilor eronate apărute în presă, având ca scop denaturarea situației reale, facem următoarele precizari, in scopul de a informa corect opinia publica: Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor nu interzice și nu limitează creșterea porcinelor în gosposdăriile populației din România. ANSVSA a pus în dezbatere publică, conform procedurii legale, un proiect de ordin prin care se stabilesc reguli minimale de bună practică în creșterea porcinelor, acestea fiind benefice pentru creșterea suinelor în sistem gospodăresc (nonprofesional), dar și pentru dezvoltarea micilor ferme comerciale și a celor industriale. Propunerile au rolul de a identifica soluțiile optime care să permită crescătorilor de porci, atât din gospodăria populației (sistemul de creștere nonprofesional), cât și din fermele comerciale să continue creșterea suinelor și să diminueze la minimum pagubele economice cauzate de răspândirea virusului pestei porcine africane pe teritoriul României”, a declarat prefectul George Lazăr.

Potrivit sursei citate, până în acest moment, despăgubirile plătite propietarilor de animale afectate din România se ridică la peste 100 de milioane de euro.

”În urma consultărilor cu crescătorii, asociațiile de fermieri și asociațiile procesatorilor de carne a rezultat un proiect de ordin comun (ANSVSA și MADR) în care se stabilesc anumite reguli generale de biosecuritate. Găsirea unor soluții optime pentru propietarii de porci este o prioritate a conducerii ANSVSA, iar creșterea suinelor în gospodăria țărănească (gospodăria populației) nu va fi interzisă, iar oamenii vor avea în continuare posibilitatea de a desfășura aceasta activitate tradițională. Asigurăm toți cetățenii crescători de porci – gospodăria populației, fermă de tip A, fermă comercială – că vor putea crește porci în România, cu respectarea măsurilor de biosecuritate specifice formei de organizare”, a mai declarat prefectul județului Neamț, George Lazăr.

Articolul anterior

DSP Neamț a făcut publică ultima situație privind coronavirusul

Articolul următor

PSD Roznov reacționează: ”Ar fi sub demnitatea noastră să îl susținem pe trădătorul Ciubotaru la Primărie!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.