ISSN 2457 - 3973

Replica lui Bogdan Buhușanu (PNL) la postarea ”consilierului județean” Ionel Arsene (PSD)

Disputa pe tema rectificării bugetare continuă, în special pe facebook, acolo unde PSD răspunde sub diverse forme comunicatelor de presă sau conferințelor organizate de PNL Neamț pe această temă.

Pe scurt, subiectul este așa: consilierii județeni ai PNL nu au susținut rectificarea bugetară introdusă în ultima clipă la ședință de majoritatea PSD-ALDE. PSD Neamț s-a supărat și a început o tiradă pe facebook împotriva liberalilor. PNL Neamț, prin consilierii județeni Florin Hopșa și Bogdan Buhușanu, i-a cerut președintelui CJ Neamț, social-democratul Ionel Arsene, să participe la o dezbatere, la sediul partidului, pe tema rectificării. Ionel Arsene nu a venit, PNL a replicat că ”un bărbat politic ar fi participat la întâlnire” motiv pentru care Ionel Arsene a reacționat iar (pe facebook).

Iată ce a scris, joi seara, Ionel Arsene (sau scribii de partid):

”Am ales astăzi să nu onorez invitația consilierilor județeni PNL, reușind astfel să evit scenariul ridicol în care ar fi trebuit să încropesc o rectificare bugetară pe colțul mesei într-un sediu de partid. Am crezut că, în ciuda dorinței uriașe de manipulare, va exista o doză de bun simț, dar, citind ieșirile lor publice, îmi dau seama că m-am înșelat. Forțele imbecilității sunt mult prea puternice. Le reamintesc consilierilor “la curent cu toate, experți în nimic” că dacă aveau chef de dezbatere pe rectificarea bugetară ar fi trebuit să o facă în comisia de specialitate, unde sunt reprezentați de domnul Buhușanu, cel extrem de vocal astăzi prin presă dar fără păreri la Consiliul Județean. Am considerat că este mai înțelept să evit acest circ politic și să-mi văd de treburile județului pentru că asta e maniera în care se poate combate superficialitatea. S-o pui față în față cu maturitatea, cu cunoștințele reale în domeniu, și să dovedești – nu prostului, ci celor de pe margine – care e realitatea”. 

.Replica consilierului județean PNL Bogdan Buhușanu, către ”consilierul județean Ionel Arsene”, nu s-a lăsat așteptată:

”În urma atacului la adresa mea lansat de consilierul județean Ionel Arsene vreau să fac unele precizări. Domnia sa invocă dezbaterea în comisii, dar uită că noi am convocat o ședința tocmai pentru a face această dezbatere. Însă consilierii PSD au fost obligați să nu participe! Am avut luări de poziție în Consiliul Județean sau în comisii, iar asta o poate certifica personalul de specialitate. Dumnealui putea să schimbe locația întâlnirii! Noi eram deschiși dacă chiar își dorea un dialog, dar fiind în concediu (oare al câtelea?) nu l-a interesat.

Totodată, vă transmit și poziția comună a colegilor mei în urma ultimului atac la adresa noastră:

Degeaba vrei să ”zidești din temelie o biserică, prin mijloacele personale”, dacă în public, în ciuda funcției pe care o ocupi, dai dovadă de lipsă de caracter, dacă îi faci pe alții proști.

Degeaba ai crescut cu icoane în casă, dacă NU dai dovadă de umilință și decență, ci jignești, în public, adversarii politici. Dumnezeu se uită la inima omului și nu poate fi ”cumpărat” cu promisiuni ale unui lăcaș de cult!

Cu stupoare am citit replica președintelui Consiliului Județean Ionel Arsene ca urmare a refuzului de a participa la dezbaterea pe care noi, consilierii liberali județeni, am vrut să o organizăm pe marginea proiectului de rectificare bugetară!

Așa cum am precizat, dacă nu voia să vină să stea la ”colțul mesei într-un sediu de partid” putea, foarte bine, să ne propună un alt loc, pentru a organiza dezbaterea! Dacă nu avea de gând să ne contacteze direct, putea să organizeze un eveniment pe Facebook (locul unde se simte el puternic și ”războinic”) și noi, cu siguranță, dădeam ”Participă”! Însă, nimic din toate astea nu s-au întâmplat! Singurul său răspuns a constat in alte atacuri gratuite, jignitoare, care nu ar face cinste nimănui, dar in mod special domniei sale, ales intr-o funcție din care trebuie sa dai dovada de EDUCAȚIE;BUN SIMT;PROFESIONALISM;COMPETENTĂ !Funcția de președinte al Consiliului Județean vine cu responsabilități și necesită o conduită fără reproș!

Că nu suntem la un joc de poker, să punem gaj județul Neamț! Suntem consilieri județeni aleși de nemțeni să le reprezentăm interesele cât mai bine!

Din respect față de nemțeni vom înceta acest schimb de replici cu președintele Consiliului Județean Neamț și ne vom concentra pe pregătirea și pe găsirea celor mai bune soluții pentru cetățeni, pentru ca au nevoie de oameni competenți care să le reprezinte interesele!

Și totuși, nu putem să nu ne întrebăm, cum are de gând să soluționeze această criză, generată de orgoliul domniei sale?”

Așadar, meciul pe tema rectificării bugetare intră în prelungiri, cu un PNL Neamț care joacă în teren și o alianță PSD-ALDE care fluieră din tribune.

Și cu prefectul județului pe post, chipurile, de arbitru, deși cartonașele roșii le păstrează în buzunarul de la inimă…

Articolul anterior

Un nemțean care a dat spargeri în Germania, prins la Roman

Articolul următor

Premieră națională la Zilele Orașului Tîrgu Neamț 2019! Decizie surprinzătoare a primarului Daniel Harpa!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *