ISSN 2457 - 3973

Proprietarii fabricii de lemne din Roznov au asigurare! Cauza incendiului rămâne încă un mister! Proprietarii au fost amendaţi în fiecare an!

Proprietarii fabricii de prelucrare a lemnului, din Roznov, care a fost distrusă complet, vineri seara, de un incendiu, avea asigurare. Sirienii care administrează societatea Akira (fosta Butoiul) pot sta cât dfe cât liniştiţi chiar dacă mai au de aşteptat până încasează prima de asigurare.

În acest timp, anchetatorii (poliţişti şi specialişti ai ISU Neamţ) cercetează pentru a stabili cauza incendiului.

Se va ajunge greu la o concluzie dat fiind faptul că, în cazurile incendiilor, cauza este stabilită din două direcţii: amprenta incendiului şi declaraţiile martorilor. Cum amprenta incendiului nu există (construcţia era desfăşurată la sol şi a ars complet), rămân doar, eventual, declaraţiile martorilor. Dar martorii au spus până acum doar că au văzut flăcări şi atât. incendiu roznov3

Pe de altă parte, fără concluzia ISU Neamţ cu privire la cauze, nu poate fi depus dosarul la asigurător. Şi de concluzia ISU depinde şi dacă vor fi acordate despăgubirile.

Cert este că, în 2012, 2013 şi 2014, administratorii firmei au fost amendaţi de către Inspecţia ISU Neamţ pentru încălcări ale unor norme privind securitatea la incendiu.

Astfel, în 2012, a fost aplicată amenda maximă de 5.000 lei pentru că se ridica o construcţie fără autorizaţie ISU. Un an mai târziu, patronii au primit o amendă de 2.500 lei pentru  probleme pe partea electrică (aceleaşi care au distrus fabrica într-un incendiu în 2007). În 2014 a mai fost aplicată o amendă de 1.000 lei pentru lipsa instruirii personalului pentru măsurile PSI.

Articolul anterior

Trei localităţi din Neamţ sunt în beznă din cauza viscolului

Articolul următor

Urmează în Neamţ 3 zile cu viscol şi ger de crapă pietrele!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular