ISSN 2457 - 3973

Senatorul Eugen Țapu-Nazare (președinte interimar PNL Neamț): “Act reparator pentru urmașii militarilor căzuți la datorie.”

Senatorul Eugen Țapu-Nazare, președintele interimar al organizației PNL Neamț, este coinițiatorul unui proiect legislativ, depus în Senat, prin care indemnizația acordată urmaşilor militarilor căzuţi la datorie nu va mai fi condiţionată de veniturile familiilor acestora.

Inițiativa legislativă prevede că urmașii militarilor decedați în acţiuni, misiuni şi operaţiuni militare în România sau în străinătate vor beneficia de o indemnizaţie lunară fixă, egală cu câştigul salarial mediu brut.

”Familiile militarilor care activează în teatrele de operațiuni sunt parte din efortul pe care aceștia îl depun pentru a-și îndeplini misiunile. Iar militarii trebuie să știe că, în cazul sacrificiul suprem, familiile lor vor fi protejate, indiferent de veniturile realizate ”, precizează senatorul Eugen Țapu-Nazare. 

Inițiativa legislativă modifică o lege anterioară – 168/2020 – prin care doar urmașii militarilor decedați, cu venituri mai mici de 50% din salariul mediu brut, primeau o indemnizație lunară. 

Printre ceilalți semnatari ai actului normativ se numără Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, și senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, președinta Comisiei pentru Apărare.

Biroul de presă al PNL Neamț

Articolul anterior

Prefectul George Lazăr: “Le mulţumesc protopopilor din Neamţ şi îi asigur de susţinerea mea!”

Articolul următor

O şoferiţă fără permis care a fugit de poliţiştii băcăuani s-a răsturnat cu maşina

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *